Rent-a-Djed Mraz / Najljepša laž na svijetu: kako izgleda jedan dan u životu Djeda Mraza, kojeg možete unajmiti i putem interneta

Djedica može doći na kućni prag, a može se naručiti i samo odijelo koje će obući ukućani. Sve se naručuje telefonom ili online. Od 500 do 3.000 kuna za termin, ovisno o prilici

28.12.2017.
22:14
VOYO logo

Još nekoliko dana i stotine ljudi koji se bave jednim tradicionalnim božićnim zanimanjem - ostaju bez posla. Radi se naravno o Djeda Mrazovima, koji su u prosincu na svakom koraku, a u siječnju više nikog ne zanimaju. Provjerili smo stoga Isplati li se biti Djed Mraz i koliko košta najam Djedice.

Marko Petar se 11 mjeseci godišnje bavi stand up komedijom. U 12. mjesecu mijenja profesiju. "Moja malenkost se bavi širokom lepezom komičarsko-zabavnih usluga, a jedna od tih, jedna meni od dražih, Djed Božićnjak odnosno Djed Mraz, kako tko više voli", kazao nam je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 31 dana prosinca, u Djeda Mraza prerušio se 18 puta. Nastupa za obitelji u domovima, po korporativnim zabavama, u kinima, u tramvaju, a kao djedica je letio i u helikopteru. Tako je svakog prosinca već 15 godina.  

"Djed Božićnjak je najljepša laž u životu u koju možemo vjerovati i želim svima da vjeruju u nju što duže", rekao nam je Marko Petar Orešković, Djed Mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista brada, isto odijelo i nešto manji trbuh. U ulozi najpoznatijeg djeda na svijetu već tri godine je 32-godišnji Igor. Za razliku od prvog djedice, ovaj je nešto tajnovitiji. Što se krije iza brade nije nam htio otkriti.  

"Putujem na posao saonicama, a onda imam lijepog soba koji me vozi. Možemo se uvijek zezati s djecom, možeš biti ono što nisi, uvijek imaš masku", ističe Igor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače je animator, a tijekom godine se bavi organizacijom sportskih događaja.  Posljednji angažman za ovaj mjesec ima na staru godinu, i da - isplatilo mu se.

"Naravno da se isplati raditi ovaj posao, ne samo s ove financijske strane već se možeš opustiti, glupirati, unijet zabavu ljudima u život" kazao nam je Igor, Djed Mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je godine zima bila topla, ali lanjskih su, kažu Djedovi, radili i na debelim minusima. Ali ništa nije teško, složila su se obojica, jer važan je dječji osmijeh.

Iznajmljivanje Djeda Mraza i njegovih pomagača unosan je biznis ovog mjeseca, kažu nam iz agencije koja ih iznajmljuje. Od 500 do 3.000 kuna za termin, ovisno o prilici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ovisi o prirodi samog eventa. Da li se radi o komercijalnom eventu, da li postoje specijali zahtjevi klijenata, da li se radi o noćnom klubu, da li se radi o kasno noćnim satima ili trajanju od 5-6 sati", kazao nam je Matija Troskot iz agencije za najam maskota.

Djedica može doći na kućni prag, a može se naručiti i samo odijelo koje će obući ukućani. Sve se naručuje telefonom ili online. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potražnja za Djedom božićnjakom i općenito angažmanom kao njega, bilo kao pojedinca bilo kao dio eventa je veća nego što je bila do sada", otkriva nam Matija Troskot iz agencije za najam maskota.

No, svega u ponudi ima osim jedne dame. Iznajmljuju se Djedovi Božićnjaci, vile i vilenjaci, ali nigdje u ponudi nema Bake Mraz. Došli smo u posjed ovog kostima koji je izradio sam Djed Božićnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako bez Bake Mraz svaki prosinac, a kad dođe siječanj i na omiljenog djedicu se zaboravlja, sve do iduće zime.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike