u što su se to zaljubili? / Najlojalniji turisti Jadrana: obitelj iz Njemačke na Rabu ljetuje već 41 godinu!

Obitelj iz naše iduće priče s pravom zaslužuje titulu najlojalnijih turista. Odazivaju se na prezime Šulc i na Rabu ih baš svi znaju. Kako i ne bi kad onamo dolaze već 41 godinu

29.8.2016.
17:45
VOYO logo

Vidimo se dogodine u isto vrijeme na istom mjestu - za njemačku obitelj Schulz to vrijedi već 41 godinu. Baš toliko, naime, traje njihova ljubav prema otoku Rabu.

"Prvi smo put ovdje bili 1975. sa svojom malenom djecom. S nama su bili i prijatelji, također s dvoje djece", kazala je Gerda Schulz, turistica iz Njemačke .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I otada svake godine Schulzovi dolaze na isti otok u istu kuću. Kod obitelji, koja ih u svoj dom prima svake godine sa sve više topline i gostoljubivosti. Postali su prijatelji, pa se međusobno i posjećuju. Nada je kod njih u Njemačkoj bila tri puta. 

"Tu su sva generacija. U stvari oni su otpočetka, djeca su tu od trbuha, kako bi se rađali tako bi dolazili sa bakom sa djedom", kazala je Nada Matušan, vlasnica apartmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo se uz rođendane slavila i rođenja i to mnogo njih!

"Moja kći je bila prvi put ovdje kada je imala godinu dana, sada ima 22 godine. Moj stariji sin ima 18 godina, a prvi put je bio ovdje kao jednogodišnjak! A mlađi sin ima 12 godina i također je prvi put bio ovdje kao jednogodišnjak", dodaje Harald Schulz, turist iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono zbog čega su se vraćali nije samo ljepota mjesta. Čak četiri desetljeća njegovali su dobre odnose s mještanima.

"Rab nam se jako svidio, ne samo zbog okoline već zato što su ljudi ovdje jako neposredni", kazao je Norbert Schulz, turist iz Njemačke .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše pamte lijepe trenutke! No prvih godina bilo je i trenutaka kojima se danas smiju!

"Kada bismo se vratili s plaže, krenuli smo se tuširati i taman kada bismo se nasapunali, nestalo bi vode!", kaže Gerda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turisti koji se vraćaju na Rab iz godine u godinu nisu rijetkost iako je Schultzovih 40 godina pravi dragulj! 

"Prošli su sve one svjetle trenutke kraj osamdesetih i ranije znači sedamdesetih, prošli su sa nama teške devedesete, svjedoče naše promijene kroz tu prošlost, kroz povijest, naš razvoj turizma", izjavio je Nikola Grgurić, gradonačelnik Raba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S godinama je i nešto hrvatskog ostalo u njima.   

Najljepši dio hrvatskog koji su usvojili nisu riječi. Taj dio nose u  srcima. A osmjesi odaju zaljubljenost u ovaj otok!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo