dan žena / Najoriginalnija čestitka za Dan žena koju ćete danas vidjeti: 'Želim vam da izgubite ova prava!'

Image

Profesor sa Sveučilišta u Dubrovniku Đorđe Obradović na društvenim mrežama objavio je zanimljivu čestitku u kojoj je upozorio na neravnopravnost žena, ali poželio svim ženama bolji i ravnopravniji položaj u društvu

8.3.2017.
9:50
VOYO logo

Profesor sa Sveučilišta u Dubrovniku Đorđe Obradović na društvenim mrežama objavio je zanimljivu čestitku u kojoj je upozorio na neravnopravnost žena, ali poželio svim ženama bolji i ravnopravniji položaj u društvu, prenosi Dubrovački dnevnik.

"Sretan Dan žena sa željom da izgube neko od stečenih prava poput prava na samostalno obavljanje kućnih poslova, prava na samostalan odgoj djece, prava na samostalno dokazivanje kulinarskih umijeća i pranja posuđa, prava na dodatno dokazivanje na radnom mjestu", objavio je profesor Obradović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> U Hrvatskoj su žene sve obrazovanije, kasnije rađaju, duže žive, no i dalje imaju manje plaće... Žene, sretan vam vaš međunarodni dan!

>> Laburisti: 'Žene su i dalje sustavno izrabljivane, rade u ponižavajućim uvjetima'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba za prava žena aktualna je već više od sto godina. Tijekom tog vremena ostvareni su bitni pomaci u korist ostvarivanja sve većih socijalnih, ekonomskih i političkih prava žena u Hrvatskoj, no još uvijek postoje područja u kojima žene nisu dosegnule status koji bi mogle i trebale imati. Iako je tema ravnopravnosti spolova društveno pitanje koje zaslužuje pozornost svih 365 dana u godini, ožujak je ipak mjesec kada se postavlja pitanje – koji je status žena u društvu,  naveo je DSZ u statističkoj prezentaciji uz Međunarodni dan žena, objavljenoj na svojim internetskim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo