važno priznanje / Najuzornija hrvatska seoska žena je Renata Bedeković

Image
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Lentu je u ime Ministarstva poljoprivrede pobjednici uručila državna tajnica Marija Vučković

14.10.2017.
22:12
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo
Image

Najuzornija hrvatska seoska žena je Renata Bedeković

Image

Najuzornija hrvatska seoska žena je Renata Bedeković

Pobjednica 18. izbora najuzornije hrvatske seoske žene je Renata Bedeković s Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva "Bedeković" iz Jakuševca, predstavnica Grada Zagreb, prva pratilja je Anita Nekić iz OPG-a Nekić u Požeško-slavonskoj županiji, a druga pratilja Ljubica Guštin iz OPG-a Guštin iz Karlovače županije.

Lentu je u ime Ministarstva poljoprivrede pobjednici uručila državna tajnica Marija Vučković, a predsjednica udruge Uzorne hrvatske seoske žene Katica Jerleković podsjetila je kako će se slijedeće godine izbor najuzornije hrvatske seoske žene održati u Zagrebu gdje će Renata Bedeković moći pokazati što žene u ruralnom djelu Zagreba proizvode, gdje plasiraju hranu, suvenire i slično te kakvu baštinu čuvaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb se ove godine uključio u izbor najuzornije seoske žene po prvi put, te je skup u ime gradonačelnika Milana Bandića pozdravila i pobjednici čestitala članica stranke MB 365 "Stranka rada i solidarnosti" Ana Stavljenić Rukavina.

Napominjući da je rurarlni prostor u Hrvatskoj prošao u povijesti velike teškoće i potom katarzu, rekla je da i danas prolazi teškoće te da su žene uvelike zaslužne da se "održao utabani put" te dodala da samo u Gradu Zagrebu 800 poljoprivrednih gospodarstava dnevno proizvodi i prodaje Zagrepčanima svoje proizvode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica udruge Uzorne hrvatske seoske žene pozvala je sve hrvatske županije da se odazovu na slijedeće natjecanje te dodala kako je sigurna da u svakoj sredini postoje žene koje jesu ili bi mogle biti uzor drugima.

U Domu HV "Zrinski" u Karlovcu na 14 zasebnih štandova kandidatkinje iz 10 županija i Grada Zagreba najprije su žiriju prikazale svoje proizvode, rukotvorine, jela i pića te druga postignuća, a potom su se u dvorani predstavile publici i uzvanicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo