VELIKI SVJETSKI EPIDEMIOLOG / Najznačajnija smrt 2016.: nemilosrdnu godinu je najviše obilježio odlazak čovjeka koji je iskorijenio velike boginje

Image
Foto: Twitter/Gavin John Adams

Jedna od najznačajnijih smrti 2016. godine je ona Donalda Hendersona, čovjeka koji je zauvijek iskorijenio velike boginje.

30.12.2016.
20:19
Twitter/Gavin John Adams
VOYO logo

U 2016. godini napustile su nas mnogi velikani filmske i glazbene umjetnosti poput Princea, Leonarda Cohena, Davida Bowiea, Georgea Michaela, Carry Fisher, Alana Rickmana ili Genea Wildera.

Ipak u čitavom ovom nizu smrt jedne važne osobe prošla je mnogima ispod radara, piše Independent. Radi se o doktoru Donaldu Hendersonu koji je umro 19. kolovoza u 87. godini života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Henderson je, naime, bio epidemiolog koji je 10 godina putovao svijetom i radio na tome da zauvijek iskorijeni velike boginje koje se smatraju jednom od najvećih pošasti čovječanstva s obzirom da je zbog njih umrlo više od 300 milijuna ljudi u 20. stoljeću.

Henderson je tako prošao Etiopiju, Banlgadeš, Indiju i Somaliju, a velike boginje su u konačnici iskorijenjenje krajem 1970-ih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo