Fantom iz Heilbronna / Nakon 16 godina istrage pronađen je misteriozni serijski ubojica koji zapravo - nije postojao

Image
Foto: Shutterstock

Isti se DNK pojavio na čak 40 mjesta zločina u Austriji, južnoj Njemačkoj i Francuskoj.

13.2.2021.
17:15
Shutterstock
VOYO logo

Prošlo je 28 godina otkada je pronađeno tijelo prve žrtve zloglasnog "Fantoma iz Heilbronna“. Radilo se o 62-godišnjakinji koja je pronađena mrtva u svojoj kući u Idar-Obersteinu. Zadavljena je 1993. godine žicom izvučenom iz buketa cvijeća otkrivenog u blizini njenog tijela.

Nitko nije imao informacije o tome što se moglo dogoditi Lieselotte Schlenger. Nije bilo svjedoka i osumnjičenih, jedini dokaz bio je DNK žene pronađen na šalici koja se nalazila pokraj Schlenger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam godina kasnije, 21. ožujka 2001, pronađen je mrtav 61-godišnjak u Freiburgu. Kao i prethodna žrtva, bio je zadavljen žicom. I ovoga puta pronađen je DNK žene. Slična metoda ubijanja i podudaranje DNK pronađenog na mjestu nesreće uvjerili su policiju da bi se moglo raditi o serijskom ubojici.

Image
DOSJE RTL.HR-A /

Memoari zagrebačkog inspektora: Savom je plutao kofer. U njemu su bila dva ubijena dječaka. Ostavljena poruka ledi krv u žilama...

Image
DOSJE RTL.HR-A /

Memoari zagrebačkog inspektora: Savom je plutao kofer. U njemu su bila dva ubijena dječaka. Ostavljena poruka ledi krv u žilama...

Policija je DNK ubojice godinama nastavila pronalaziti na drugim mjestima zločina

Pet mjeseci nakon drugog ubojstva, njezin DNK pojavio se na odbačenoj šprici s heroinom. Potom se pojavio na kolačiću u provaljenom automobilu, kao da ga je počiniteljica namjerno ispljunula kao posjetnicu. Pronađen je u uredu u koji je provaljeno u Dietzenbachu. U napuštenom ukradenom automobilu u Heilbronnu, te na dvije boce piva i čaši vina u provaljenom baru u Karlsruheu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom posebno bizarnom slučaju 2005, muškarac je pucao u vlastitog brata, a njezin DNK pronađen je na jednom od metaka.

Taj se DNK pojavio na čak 40 mjesta zločina u Austriji, južnoj Njemačkoj i Francuskoj, nakon čega su ženu ubojicu prozvali "Fantomom iz Heilbronna", nakon ubojstva i policajke i ranjavanja njenog kolege u tom gradu. DNK je nađen na stražnjem sjedištu policijskog auta odakle je pucano na policajce. Zbunjena, policija je raspisala nagradu od 300.000 eura za dojavu bilo kakve informacije o fantomu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga je dovela do bizarnog razrješenja slučaja

Policija je 2009. godine konačno uspjela zatvoriti slučaj s neugodnom spoznajom nakon pronalaska novih dokaza. Naime, najozloglašeniji serijski ubojica u povijesti Njemačke, kojeg se sumnjičilo da je počinio najmanje šest ubojstava - nije postojao.

Policija u Francuskoj otkrila je spaljeno tijelo muškarca. Kada su pokušali ustanoviti identitet muškarca ponovno su pronašli DNK fantoma.“Očito je to bilo nemoguće, jer se radilo o muškarcu, a fantomov DNK pripadao je ženi", rekao je glasnogovornik javnog tužiteljstva u Saarbrückenu za Spiegel Online 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon zavrzlame s DNK-om mrtvog muškarca istražitelji su utvrdili da je DNK fantoma zapravo pripadao ženi koja je radila u centru za pakiranje medicinskog pribora. Sve se svelo na kontaminaciju DNK uzoraka. Policija je 16 godina pratila serijskog ubojicu i nudila masovne novčane nagrade da bi otkrila da je tražila vlastite kontaminirane brisove.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo