kakav je danas novčanik? / Nakon Crnog petka još crnija subota: Koliko su hrvatski građani trošili na dan šoping ludnice?

Američka šoping groznica je zahvatila i Hrvatsku, a mnogi su jučer lovili proizvode po sniženim cijenama

24.11.2018.
22:00
VOYO logo

Za jedne glupost i marketinški trik, za druge prilika da se uhvati dobar popust i profitira - iza nas je Crni petak.

Američka šoping groznica je zahvatila i Hrvatsku, a mnogi su jučer od zore lovili proizvode po sniženim cijenama. No, koliko su dobro prošli i koja su sve njihova prava ako kupljenim proizvodima na sniženju nisu zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Groznica Crnog petka zahvatila je i Hrvatsku. No dan nakon - građani razočarani.

"Nismo ništa ovaj petak potrošili jer nisu to neki značajni popusti, čak su i prošli vikend bili isti takvi popusti samo je eto bilo druga akcija", komentira Iva iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ni probližno nije to kao u Americi Black Friday i bio sam jučer, ali razočaran sam s popustima", dodaje njezin sugrađanin Luka

Trgovačkim centrima vladala je prava ludnica, no u kupnji je trebalo ostati hladne glave. Jer u resornom ministarstvu objašnjavaju: ako ste se danas i pokajali, zamjena kupljenih proizvoda samo je dobra volja trgovaca, no ne i zakonska obveza. Ipak, neispravne proizvode može se vratiti ili zamijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo pravo koje imaju je da se obrate trgovcu ili proizvođaču i imaju 15 dana da podnesu pisani prigovor, drugo postoji jamstvo za proizvod i moraju pogledati koji su uvjeti iz jamstva, a također ostaje im sva druga prava vezana uz matzerijalne nedostatke na proizvdu", tumači Ivana Soić, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Statistike pokazuju da polovina građana uopće nije upoznata sa svojim potrošačkim pravima. Neispravni proizvodi zadaju najviše problema građanima, a ni cijene im nisu po volji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Visoke cijene proizvoda su valjda najveća boljka svih potrošača", kaže Kata iz Zagreba.

"Sniženja jesu ali znate šta, oni dignu cijene pa onda kad malo gledate negdje ni nema popusta, negdje je dovoljno, a negdje nije", dodaje Zdenka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No bez obzira na to bile cijene visoke ili prihvatljive, a popusti dobri ili ne slijedi mjesec u kojem će se trošiti najviše. 

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo