#osnažimotrudnice / Nakon lavine stravičnih priča s poroda, jedna mama odlučila je skupiti pozitivna iskustva

Image
Foto: Thinkstock / Facebook

U moru svih šokantnih svjedočanstava, jedna mama odlučila je pokrenuti val pozitivnih iskustava s glavnom fokusom na osnaživanju trudnica

17.10.2018.
23:14
Thinkstock / Facebook
VOYO logo

Ministarstvo zdravstva krenulo je u utorak u najavljenu inspekciju nakon što ih je udruga RODA zasula bolnim pričama žena, koje su prošle neugodna iskustva u bolnicama -  a njihovi tragovi postaju vidljivi po gradovima. Krenula je nova akcija protiv zdravstva sa crvenim otiscima dlanova. Istovremeno brojka neugodnih svjedočanstava popela se na 500.

No, u moru svih šokantnih svjedočanstava, jedna mama odlučila je pokrenuti val pozitivnih iskustava s glavnom fokusom na osnaživanju trudnica. U svom statusu pozvala je sve mame da podijele svoja pozitivna iskustva kako se buduće mame, uslijed tekućih problema, ne bi prestrašile. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Status ove pozitivne mame prenosimo u cijelosti:

"Nusprodukt iznimno vrijedne i vazne kampanje #prekinimosutnju, koju svim srcem podrzavam, jest strah tisuca trudnica koje ovih dana citaju te horor price s poroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znam kako je ici roditi sa strahom i grcem u zelucu i znam koliko to moze narusiti tijek samog poroda i ono najvaznije - stanje uma zene koja bi se u tim dragocjenim trenucima trebala osjecati mirno, sigurno, samouvjereno i snazno poput boginje kakva i jest.

Zato, ajmo danas osnaziti trudnice. Ajmo napisati sve ono lijepo sto nosimo sa svojih poroda. Ajmo spomenuti one divne babice i doktore s kojima smo imale cast podijeliti rodjenje novog zivota. Ajmo spomenuti dobre bolnice, lijepe trenutke kojih cemo se zauvijek sjecati, one drage ljude od primarijusa do cistacica koje cemo uvijek nositi u srcu. Ajmo, znam da ima i puno lijepih prica, a cak i u onim manje lijepima ima svjetlih trenutaka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pocet cu prva: dogodilo se to tako da je na oba moja poroda bila ista babica. Prvi put rodila sam u kadi, u tisini, uz prigusena svjetla, dok je na radiju tiho svirala 'Da li znas da te volim...' Drugi put, skoro sam zagrlila primalju kad sam vidjela njeno poznato lice na vratima. Sve je ucinila da mi olaksa, i ona i doktorica pazljivo su pratile moj plan poroda i dogovarale se sa mnom oko svakog detalja, pojasnjavale sve sto su radile, cak i u kriticnim trenucima... predivne zene. Rijecka bolnica, 2012. i 2016.

Nije bilo sve savrseno, ali ovo je ono najljepse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slusam vas.

#osnazimotrudnice"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo