ZANIMLJIV EKSPERIMENT / Naš reporter odvažio se kušati magareće mlijeko: 'Iskreno, svašta mi se mota po glavi'

Cijena ovisi o načinu proizvodnje pa i pakiranju, a na tržištu se litra nudi po cijeni od dvjesto do tisuću kuna

21.7.2019.
20:25
VOYO logo

Litra magarećeg mlijeka koja stoji od 200 pa do čak tisuću kuna, i vrlo je traženo. Riječ o najkvalitetnijem magarećem mlijeku koje proizvodi mladi poduzetnik Andrija Ribičić iz Šestanovca.

Ima ih više od 200 i na njihovu je mlijeku izgradio izuzetno uspješan posao. Iako ima više od 200 magarica i magaraca, svaka životinja ima ime i svaku od njih Andrija raspoznaje. Za njega ove plemenite životinje nisu samo posao već i ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Magarac je jedna jako izdržljiva, otporna i zdrava životinja s kojom nema velikih problema što se tiče zahtjeva, ali ga morate voljeti. To mora biti i posao i hobi", rekao je Andrija.

"Kvalitetan proizvod najbolji je put prema uspjehu i kupci to cijene", kaže nam Andrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam nikakve internetske stranice na kojima se oglašavam da prodajem mlijeko, nemam ništa. Sve ide od usta do usta. Zadovoljni kupci preporučuju me dalje."

Magareće mlijeko jača imunitet. Prirodan je lijek za mnoge bolesti, ponajprije dišnoga sustava, i za alergije. Cijena ovisi o načinu proizvodnje pa i pakiranju, a na tržištu se litra nudi po cijeni od 200 do tisuću kuna. Andrijino je jedno od najjeftinijih, a to mu omogućuje veliko stado u uzgoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad ona počne davati mlijeko prvih mjesec dana, mi nju ne muzemo. Prođe ciklus tjeranja tako da mlijeko ne bi imalo hormona, a poslije ciklusa tjeranja ide na mužnju. Muze se na taj način da se pule odvoji dva sata od magarice, magarica se pomuze i vrati se nazad puletu", govori Andrija.

Ovaj mladi poduzetnik, uz magarce ima i stado od 80 goveda i još 12 konja i mula. I kaže, tu neće stati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći problemi su s našom državnom administracijom i Ministarstvom poljoprivrede, neisplatom potpora i ostalim, ali to sve nekako i preživimo uz kvalitetan i dobar proizvod", zaključio je Andrija.

Unatoč svemu, Andriji ovo nije posao. Ovo je njegovživot, a Andrija, Matko... njegovi su ljubimci!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo