OTIŠAO NA GODIŠNJI? / Nasamario ih vlasnik agencije: 'Uzeo je tisuće eura za naša putovanja i nestao'

Image
Foto: Pixabay

Vlasnik agencije napustio je Srbiju u ponedeljak i oko 13 sati prešao granicu s Mađarskom

28.6.2018.
17:20
Pixabay
VOYO logo

Građani koji su rezervirali ljetovanje u turističkoj agenciji „Sun&Sea“ u Subotici, ostali su bez uplaćenog novca i odmora. Vlasnik je pobjegao, agencija je zatvorena, na vratima je zalijepljen papir na kojem piše "godišnji odmor" i slučaj je preuzelo tužilaštvo, piše Blic.

Vlasnik agencije napustio je Srbiju u ponedeljak i oko 13 sati prešao granicu s Mađarskom. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici kažu da su u srijedu dobili usmenu informaciju o slučaju, a zatim su se konzultirali i s Policijskom upravom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema našim informacijama do sada se 15 ljudi javilo u PU Subotica, međutim, daljnji rad na predmetu preuzet će Posebno odjeljenje Višeg suda u Novom Sadu za borbu protiv korupcije jer je u pitanju kazneno djelo iz njihove nadležnosti. Znamo da je 25. lipnja napustio zemlju", kazala je za Blic tužiteljica Livija Panić.

Među prevarenim klijentima je i Rosica Dašić koja je 8. svibnja u agenciji „Sun&Sea“ za desetodnevno ljetovanje u Turskoj platila polog od 2.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U agenciji su nam napravili ugovor o putovanju. Ukupan iznos je bio 4.200 eura i 7.960 dinara i tog dana smo platili polog. Prolazeći pored agencije 21. lipnja pozdravila sam vlasnika Miroslava Despija i rekla mu da ću ovih dana donijeti ostatak novca na što je on rekao da mogu donijeti i sve. Već sutradan mi je poslao poruku da donesem novac i zvučalo je da mu je hitno. Zbog gužve na poslu otišla sam dan kasnije i odnijela 1.300 eura. Djevojka koja je radila u agenciji mi je ispisala priznanicu", priča Rosica Dašić.

"Dala sam mu 3.300 eura, a nije ni rezervirao hotel u Turskoj"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dašić tada nije ni slutila što se sprema. Vlasnik je poznat među Subotičanima i do sada im nije bilo sumnjivo njegovo poslovanje.

"Muž me je nazvao 26. lipnja i rekao da je Despi prevario mnoge putnike i da provjerim što se događa s našim ugovorom i da li je naš aranžman uplaćen agenciji „Big Blue“ u Beogradu. Kasnije mi je javljeno da za nas ne postoji čak ni rezervacija, a kamoli da im je uplaćen polog", kaže Rosica Dašić koja je u Tursku trebala otputovati 21. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njenim riječima ista agencija iz Subotice oštetila je i njenu susjedu koja je platila 3.200 eura za putovanje na Tenerife. Također, ima onih kojima je putovanje rezervirano i polog je uplaćen, ali ne i ostatak novca.

Kako Blic saznaje vlasnik agencije je djevojci koja je kod njega radila dao otkaz, a gradom kruže razne priče o njegovom nestanku odnosno odlasku u inozemstvo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo