odbijenica za odbijenicom / Ne daju mu da otvori bordel jer prostitucija ne izaziva dovoljnu smetnju!

Image

Poduzetnik Hermann Hahn poznati je vlasnik javnih kuća, ali u austrijskoj zemlji Vorarlberg ne uspijeva dobiti dozvolu

13.7.2015.
15:40
VOYO logo

Austrijski poduzetnik, iskusan u pitanjima prostitucije, u ponedjeljak je po tko zna koji put dobio negativan odgovor na zahtjev da otvori javnu kuću, s obrazloženjem da prostitucija ne izaziva dovoljnu razinu smetnje koja bi se bordelom uklonila.

Poduzetnik Hermann Hahn poznati je vlasnik javnih kuća, ali u austrijskoj zemlji Vorarlberg ne uspijeva dobiti dozvolu. Razlog je u tamošnjem zakonu o ćudoređu. A on dopušta otvaranje javne kuće samo u slučaju da prostitucija, koja se ondje službeno zove "profesionalni blud", dosegne toliku razinu da predstavlja javnu smetnju. Zemaljski upravni sud u gradu Hohenemsu u ponedjeljak je Hahnu poslao odbijenicu s obrazloženjem da ta smetnja ne postoji, odnosno da ju "profesionalni blud" ne izaziva u dovoljnoj mjeri da bi otvaranje javne kuće bilo opravdano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hahn već četiri godine pokušava dobiti dozvolu za javnu kuću na kraju grada, a grad se svim sredstvima bori protiv toga. Prva odbijenica stigla je još početkom 2012. Hahn se žalio ustavnom sudu, koji je presudio da je ćudoredni zakon u skladu s ustavom ali je pronašao grešku u postupku, pa se sve moralo ponoviti.

U Vorarlbergu nema legalnih javnih kuća, što znači da "profesionalni blud" ostaje zabranjen. Međutim, pretpostavlja se da ima 75 do 100 ilegalnih. Osim toga, u susjednom švicarskom kantonu St. Gallen ima 140 legalnih bordela, a vlasnici mnogih od njih su Austrijanci iz Vorarlberga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo