značajne fizičke promjene / Ne godi svakome vlast: istražili smo kojim političarima je bila 'slast', a kojima 'mast'

Izgled političara mnogo govori ne samo o njem,u nego i uvjetima u kojima obnaša vlast. Neki je napuštaju sijedi, s kojim kilogramom više i očito umorni

22.9.2016.
19:26
VOYO logo

U moru strogih, crnih odijela, u posljednih nekoliko mjeseci predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se posebno ističe. Crvena haljina, žuta, cvjetovi, čipka...

Ne godi svakome vlast, ali njoj, čini se, da. Iza sebe ima vjeran tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče kose, postoje prigodne frizure. Ako je takva prigoda, stroga, onda moramo napraviti strogu, odrješitu frizuru. A ako je situacija romantična, ako imate romantičnu prigodu, romantičnu haljinu, onda ćemo napraviti i takvu frizuru", kaže Renata Vinšek, frizerka Kolinde Grabar-Kitarović.

PredsjedničiNe vn posao to i pretpostavlja. Međutim, nisu svi političari procvjetali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim istraživanjima, uz vojnike, pilote i novinare, jedan od najstresnijih poslova je onaj političara. Iako nekima izgleda lagodno, službeni vozači, ručkovi, putovanja, to je posao bez radnog vremena. A dobro znamo što donosi stres - bolesti, debljinu, umor...

"U pogonu ste 24/7, cijelu godinu. I kad ste na godišnjem odmoru, uvijek se nešto dešava u državi, tako da ste u pogonu četiri godine. I to potroši svakoga", kaže politički analitičar Krešimir Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su u vrhu politike bili kratko, prvi čovjek Vlade Tihomir Orešković i nekada prvi čovjek HDZ-a Tomislav Karamarko, doživjeli su očite, ali suprotne promjene.

Karamarko se u padu brzo 'uvukao' u sebe, a Oreškoviću je postajalo sve bolje i bolje. Postajao je sve raspoloženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugu političku karijeru nekidan je prekinuo bivši premijer Zoran Milanović, ali bitno drugačiji nego na početku mandata. 

"To je zbog svog tog stresa koji je preživio... To je žrvanj i morate na to računati kad ulazite na tu funkciju", kaže Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova je hrana često tema razgovora, međutim, iako u saborskom restoranu mogu paziti na kalorije, njihov ih protokol nerijetko primora na razne kasne večere...

Plenković je i prije dolaska na vlast svjestan opasnosti koja vreba. Pa su uz sijede vlasi, zamjetni koji kilogram više i umor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Macan ne misli da je zdravlje razlog zbog kojeg bi se političari povukli sa scene. "Koji će vam se političar povući dragovoljno? Dok ga ne strefi, on hoda", kaže Macan.

Neki su se ipak, povukli i sa željom da napokon ugode sebi. Kao npr. Milanović koji je poručio: "Uskoro imam 50. rođendan, ima još planina na koje se nisam popeo biciklom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo