Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Originalno rješenje

Neobične pastoralne metode: dosjetljivi svećenik alkoholom i grickalicama privlači vjernike na misu

Na stolu oca Formentona pored crkve naći će se prošeka iz njegove regije Veneta i zdjelica s čipsom pomiješanim s hostijama kao grickalice - ali ne za svakoga

Image
Foto: Thinkstockphotos/Ilustracija
Hina/ 3.7.2017. u 13:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svećenik u selu u središnjoj Italiji počeo je nuditi alkohol odraslima a grickalice djeci ne bi li privukao više vjernika na misu, javljaju mediji.

U šaljivom postu koji je postavio na svojem Facebook profilu otac Gianfranco Formenton iz crkve Sv. Martin u Trignanu, selu s oko 1500 stanovnika pored umbrijskog grada Spoleto, najavio je da da će 'dobrodošlica' vjernicima početi od 2. srpnja.

Na stolu oca Formentona pored crkve naći će se prošeka iz njegove regije Veneta i zdjelica s čipsom pomiješanim s hostijama kao grickalice - ali ne za svakoga. U svećenikovu prošeku će uživati samo oni s iskaznicom vjernika koji prisustvuje misama.

Otac Formenton je također naglasio da crkvene prostorije imaju klima uređaje i da se mogu unajmiti  za proslavu rođendana i drugih događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U intervjuu za list Il Messaggero, koji je prvi u nedjelju objavio tekst o neobičnoj inicijativi, domišljati svećenik rekao je da je "ideja rođena iz igre, smišljena za mlade članove župe i usmjerena prema njima".

"Svake nedjelje, na kraju mise, stavljam markicu na iskaznicu da potvrdim da je vlasnik bio. To je samo igra, ali pomaže da se svatko podsjeti da je vjera predanost, i kao takva ne ide na odmor", rekao je.

Upravo se čita

Image
gost Direkta

Hoće li Putin prijeći granicu i baciti nuklearku? Kotromanović: 'Najopasnije su pametne budale. Sve je moguće'

Svećenik nije bio dostupan za komentar, piše agencija dpa, ali je na svojem Facebook profilu reagirao na iznenadnu veliku popularnost  koju su dobile njegove neobične pastoralne metode. U poruci na dijalektu regije Veneto napisao je: "Sva ta buka zbog malo prošeka i čipsa??"

Hina/ 3.7.2017. u 13:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ljubav prema umjetnosti

Priča o uspješnim Hrvatima: Jedan nastupa na njujorškoj pozornici, a drugi će odlučivati o Zlatnim globusima

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba