a stvarno... / Neobični prometni znakovi: Pogledajte gdje vas čekaju 'Pijanci na cesti!', 'Dame koje nude seksualne usluge'...

Image

Svaka država pa i svaki grad ili malo mjesto može imati svoja prometna pravila i znakove

25.7.2021.
8:00
VOYO logo

Prometni znakovi koji se uče u auto školama, a kasnije služe za snalaženje na prometnicama i upozoravaju vozače kako se sigurno voziti, odnosno koja pravila vrijede na određenoj cesti, nekada se moraju prilagođavati zadanim uvijetima.

Tako svaka država pa i svaki grad ili malo mjesto može imati svoja prometna pravila i znakove. Nabrojat ćemo neke od zanimljivih i posebnih vrsta prometnih znakova koji su postavljeni kako bi se mještani bolje nosili sa uvijetim a u svojem gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U rumunjskom mjestu Pecica na tromeđi s Mađarskom i Srbijom četveronoške ne hodaju samo životinje već i ljudi. Gradonačelnik tog grada se toliko uznemirio zbog brojnih prometnih nesreća koje su prouzrokovane zbog alkoholiziranih građana da je odlučio postaviti poseban znak upozorenja na pijance na cesti ili na rumunjskom Cetateni turmentati, piše HAK revija. U crvenom okviru trokuta je čovjek koji puže i drži bocu u ruci što sugerira na osobu pod utjecajem alkohola.

Image
Image

U talijanskom gradu Trevisu postoji znak koji upozorava sudionike u prometu da ćete na cesti pronaći dame koje nude seksualne usluge za novac. Stanovnici grada nisu bili oduševljeni s novim znakom jer nisu znali što znači te su ga neki tumačiki i kao reklamu za pros prostituciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Tajni nuklearni bunker" je natpis na prometnom znaku u Engleskom gradu Brentwoodu koji upozorava na loše sakriveni tajni bunker koji očito više nije tajna.

Image
Image

Na nekim cestama u Americi ćete naići na znak o opasnostima konzumacije alkohola – skrenut ćete u zatvor, bolnicu, a posljednja lokacija je mrtvačnica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U blizini kalifornijske Interstate 6 je poruka vozačima kamiona bez kočnica da ne voze po lokalnoj cesti nego da skrenu na autocestu. 

Image
Image

Poslijednji zanimljivi prometni znak je ovj zanimljivi znakovni prikaz kružnog toka u Swindonu. Radi se o jednom od najkompliciranijih prometnih riješenja. Prikaz ovog legendarnog kružnog toka sadrži upute gdje vode sva ta silna raskrižja, a na slici možete pogledati kako u stvarnosti izgleda vožnja tim kružnim tokom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo