žare i pale na svim poljima / Neustrašivi u požarima i popravljaju natalitet: Splitski vatrogasci u godinu dana dobili 12 beba!

Pravi baby boom zadnjih godinu dana, a iza svega stoji kolektivni ugovor koji je omogućio zapošljavanje mladih ljudi

29.3.2019.
21:10
VOYO logo

Pravi baby boom u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Split. Oni su neustrašivi u požarima, bore se protiv posljedica nevremena, a popravljaju i natalitet u Hrvatskoj. 

U posljednjih godinu dana među vatrogascima njih 12 su postali očevi, a na putu su još četiri prinove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12 beba, 12 mladih obitelji, a svi očevi djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Split. Pravi baby boom zadnjih godinu dana, a iza svega stoji kolektivni ugovor koji je omogućio zapošljavanje mladih ljudi. 

"U roku od pet godina primljeno je 50 novih, mladih ljudi koji nakon što su dobili stalan posao i neku sigurnost - vidite rezultate", poručio je predsjednik Sindikata profesonalnih vatrogasaca grada Split Nikica Bota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lakše je otići na intervenciju nego promijeniti pelenu"

Oni ne bježe od izazova, tako da pomažu oko beba, ali priznaju, spretniji su u poslu. 

"Od dojave požara ili intervencije do izlaska vozila uključujući i naše oblačenje prođe 45 sekundi, a treba mi otprilike 5 minuta da obučem dijete", priznaje vatrogasac Mateo Štrljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se vatrogasci hladne glave suočavaju s opasnostima, njihove supruge strepe čekajući.

"On to ne zna, ali prije svakog odlaksa na posao ja volim staviti njega u ulogu iz filmova o super herojima i probam zamisliti da je neuništiv tako da mi bude lakše", kazala je zaručnica vatrogasca Marina Utrobičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri vatrogasca tek čekaju prinove, a vjeruju da znaju što stoji iza baby booma.

"Možda dobar posao, dobri uvjeti, ljubav... Meni će lakše biti ići na intervencije nego mijenjati pelene", kazao je vatrogasac Ivica Aljinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad pomažemo ljudima, pomoći ćemo i natalitetu"

Na natalitet Hrvatske su sigurno utjecali. "Situacija je u Hrvatskoj takva kakva je. I vatrogasci su se stavili i rekli su 'Kad pomažemo ljudima, pomoći ćemo i natalitetu'. Tako je tu sad 12 djece i čekamo još četiri. Ako nastavimo ovako dobru suradnju s gradom, mi se nadamo da će biti još djece i još zaposlenih vatragasaca", nada se Nikica Bota, predsjednik Sindikata profesionalnih vatrogasaca grada Split.

Požari, poplave, bura, za vatrogasce nema odmora, jer i nakon što završi smjena, kući ih čekaju prinove oko kojih itekako ima posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo