Tražite posao? / Nijemci ponovno krenuli u masovnu potragu za radnicima: Evo u kojim sektorima im nedostaje najviše ljudi

Image
Foto: RTL / Pixabay

Upravo su uslužne djelatnosti ovoga mjeseca zabilježile znatno povećanje i preokrenule trend zaposlenosti

28.11.2019.
16:39
RTL / Pixabay
VOYO logo

Njemačke tvrtke ponovno traže veći broj radnika, pokazuje barometar zapošljavanja, koji svaki mjesec objavljuje IFO Institut iz Münchena. 

Barometar zapošljavanja u studenom je dosegnuo 99,5 bodova nakon što je u listopadu iznosio 98,7 bodova, a ukupno je bio u padu četiri mjeseca zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tim podacima, zaposlenost se posebno povećava u sektoru uslužnih djelatnosti, a broj zaposlenih pada jedino u industrijskom sektoru. Njemačko tržište rada i dalje je u dobroj poziciji, ističe se u priopćenju IFO Instituta.

Iako je uslužni sektor bio odgovoran za prošlomjesečni pad barometra zaposlenosti u Njemačkoj, upravo su uslužne djelatnosti u ovom mjesecu zabilježile znatno povećanje i preokrenule trend zaposlenosti. U prvom redu, konzultantske tvrtke za upravljačko savjetovanje i porezne revizije namjeravaju zaposliti više osoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto se odnosi i na sektor prometa nekretninama i stambenim objektima, a velika je potražnja za radnicima u sektoru graditeljstva. U sektoru trgovine u Njemačkoj odnos otpuštenih i zaposlenih ovog je mjeseca bio u ravnoteži, navodi se u priopćenju IFO Instituta iz Münchena, prenosi Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo