ljevica poput tornada / Nikad nije kasno za novi hobi: upoznajte 78-godišnju Vandu koja vlada boksačkim ringom

Zbog bolesti, 78-godišnja Vanda je promijenila svoj život iz temelja. Kronični bronhitis potjerao ju je u boksački ring. Evo kako se u njemu snalazi

23.2.2016.
18:16
VOYO logo

Uobičajno Vandino jutro počinje zagrijavanje u boksačkom ringu, prije samog meča. Ono što nju razlikuje od ostalih boksačica - su njezine godine. Boksačica Vanda broji nevjerojatnih 78 ljeta.

"Kad sam došla prvi put, bio je jedan crnac koji je trenirao luđački znojnog bijelca. Bilo je 10 sati ujutro i pomislila sam - da nisam ja možda u New Yorku, a ne u Stockholmu?!", prisjeća se umirovljenica Vanda Monaco Westerstahl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo na nagovor liječnika, koji joj je preporučio boks zbog problema s akutnim bronihitisom. Uz vježbu s trenerom Joelom, uporna Vanda svladala je osnove.

"Nisam baš bila uspješna u kombinacijama, primjerice s lijevom rukom, jer sam ljevoruka. Zato nisam baš uspijevala kombinirati lijevu ruku i desnu nogu", kaže ova vitalna 78-godišnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima strahovito jak udarac, osobito lijevom rukom. S obzirom na godine, ona je pravo čudo", kaćže Vandin boksački trener Joel Grandell.

A čudo se vidi i na njezinim nalazima - problemi s bronhitisom su gotovo nestali!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnik je radio testove prije šest mjeseci i rekao mi je da su nalazi puno bolji. Bit ću aktivna u boksu još jako dugo, sve dok god budem mogla stajati na nogama", kaže Vanda.

Jedini problem je, priznaje Vanda, što nikako ne može naći sparing partnericu sličnih godina. Sve svoje prijateljice nokautirala bi jednim udarcem.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo