'Ne približavajte joj se' / Nisu ni kukci, ni zmije, ni morski psi: Ova životinja očito je najveća opasnost u Australiji

Image
Foto: www.profimedia.hr

Pokazuju svoju borbenost kad god im se ukaže prilika

28.11.2020.
17:00
www.profimedia.hr
VOYO logo

Australija je kontinent za koji mnogi kažu da je među najsmrtonosnijima. Tamošnji životinjski svijet kao da je stvoren da vas ubije. Međutim, Australija ima i mnoge slatke životinje poput koala. I klokana...

Klokani isprva izgledaju kao slatki tobolčari koji skakuću uokolo. Na drugi pogled, to su zvijeri kojima se nije poželjno približiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nerijetko turisti na društvenim mrežama dijele svoja iskustva s ovim tobolčarima, a mnoga od njih znaju biti i zastrašujuća.

Tako je neko vrijeme "hit" na mrežama bio video padobranca kojeg je, čim se prizemljio, napao upravo klokan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovaj je video padobranac prikupio nekoliko milijuna pregleda. Bilo je i slučajeva kada su se ljudi morali boriti s ovim "nemanima" kako bi spasili svoje ljubimce:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...A, znalo se dogoditi i da su ih kamere uhvatile kako pokušavaju ući u tuđe domove, što, tvrde Australci, nije rijetkost:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored svih paukova, zmija i kukaca, u divljini zvanoj Australija mnogi se moraju čuvati klokana. Ali, znanstvenici tvrde kako vas nikada neće bezrazločno napasti. Borbenost će pokazati ako smatraju da ste im ušli u teritorij, ako ih "krivo gledate", ako pokušavate slikati "selfije" s njima ili ako ih pokušavate hraniti. Najbolje je da ih gledate s daljine ili da se maknete što dalje od njih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo