Urnebesna naslovnica SRAKE / Nova afera? Predsjednica u zagrljaju Beljaka: 'SOA otkrila novi pokušaj destabilizacije desnice'

Image
Foto: SRAKA/PIXSELL

Autori lista SRAKA, povodom fašnika, našalili su se s aferom u čijem se središtu našao ministar Tolušić

18.2.2019.
18:30
SRAKA/PIXSELL
VOYO logo

"To nije predsjednica! SOA otkrila još jedan pokušaj destabilizacije hrvatske desnice", naslov je ovogodišnjeg izdanja SRAKE, satiričnog lista Samoborskog fašnika koji izlazi još od 1904. godine. 

Autori SRAKE našalili su se s aferom u čijem se središtu našao ministar Tolušić. U aferi fašničkog glasila našli su se samoborski gradonačelnik Krešo Beljak i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U temi 'Ljubav je na selu', inače RTL-ovog popularnog showa, predsjednica i samoborski gradonačelnik poziraju na sijenu, a SRAKA otkriva "insajderski izvještaj iz SOA-e" koji navodi pet razloga zbog kojih to ipak nije Kolinda Grabar Kitarović. 

Image
Foto: SRAKA
Image
Foto: SRAKA

"Lice djevojke na fotografiji namjerno je zamućeno i, da nije drugih propusta, nevješt bi promatrač mogao zaključiti da se zbilja radi o Kolindi Grabar Kitarović", stoji u opisu naslovnice ovogodišnjeg izdanja SRAKE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Falsifikatori su, unatoč vrhunski odrađenom poslu, ipak učinili nekoliko propusta, koje su operativci SOA-e, koristeći najsofisticiraniju tehnologiju, ipak razotkrili", kaže se u satiričnoj naslovnici najnovijeg izdanja SRAKE.

Navedeno je još nekoliko razloga zbog kojih je jasno da to nije predsjednica u zagrljaju samoborskog gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što su još operativci SOA-e otkrili: 

  • 1. Prsište - Iako je broj grudnog koša predsjednice najstrože čuvana državna tajna, operativci SOA-e otklanjanju svaku mogućnost da se radi o prednjici prve žene Hrvatske.
  • 2. Čizme - Poznato je da predsjednica nosi isključivo Zenge i to zglancane, a na slici su čizme sumnjivog podrijetla, a i upitnog održavanja.
  • 3. Sat i ruka - Sat s likom Mickeya Mousea predsjednica ne nosi već dvije godine, već smao onaj s likom Donalda Trumpa. Osim toga, predsjednica ima tešku ruku, ali, u skladu s NATO strandardima, redovito podmazivanu i depiliranu. 
  • 4. Šal - predsjednica, kad je već sila, nosi jedino šal hrvatske reprezentacije, s potpisima svih igrača. To je barem bilo lako provjeriti.
  • 5. Naušnice - Predsjednica nosi isključivo zlatne naušnice u kojima su sličica Zdravka Mamića i GPS križnog puta (lijeva) te sličica Andreja Plenković i čip s hrvatskoh himnom (desna). 

U tekstu se potom dodaje kako se "sumnja da je cijeli posao odrađen za potrebe unutarstranačkih izbora u HSS-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, riječ je o fašničkom listu koji se svake godine na satiričan način osvrne na aktualna događanja u zemlji. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo