Prve reakcije odlične / Nove tendencije u avioindustriji: za ulazak na let dovoljan otisak prsta

Image
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Američka aviokompanija Delta omogućuje putnicima uporabu otiska prsta kao karte za let, umjesto klasične, tiskane verzije iste

25.7.2017.
9:50
Duško Marušić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon nekoliko mjeseci testiranja Delta je u Zračnoj luci Ronald Reagan u Washingtonu omogućila drukčiji način potvrđivanja karte za ulazak na let. Nije, dakle, potrebna tiskana verzija "Boarding Passa", kao niti kontrola osobnih dokumenata. Za prepoznavanje i evidentiranje putnika dovoljan je otisak prsta, donosi Siol.net.

Takav način ulaska u zrakoplov za sada je besplatno moguć jedino članovima Deltinog programa lojalnosti SkyMiles. Dok će drugi putnici za isto svake godine morati platiti 179 američkih dolara. Potreban je i osobni dokument izdan u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delta je također među prvima uvela radiofrekvencijsku identifikaciju prtljage, koju putnik imati pod kontrolom putem mobilne aplikacije. Novi sustav pomoći će u pravovremenosti transfera prtljage.

Prve reakcije na mogućnost ulaska u zrakoplov pomoću otiska prsta su odlične. Ukoliko ne bude problema, za nekoliko mjeseci bi sve zračne luke u SAD-u mogle dobiti tu mogućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno, ovakav način evidentiranja putnika smanjuje čekanja na putničkim šalterima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo