sve zbog hormona / Novo istraživanje potvrdilo da muška gripa nije i sto što i ženska, ali neki psiholozi se ne slažu

Muškarci koji teže od žena podnose prehladu, virozu i temperaturu od 37,2 odavno su predmet ismijavanja i šala, no ako je suditi po istraživanju njemačkih znanstvenika, uistinu je tako

27.11.2017.
23:00
VOYO logo

Da muškarci teško podnose običnu prehladu, da previše kukaju i cvile kad imaju temperaturu 37 - to neće priznati nijedan muškarac, ali će potvrditi svaka žena.

A sada je i znanost potvrdila da muško kukanje nije bez razloga, nego zbog hormona. Estrogen ženama pomaže da se bore s virusima i bakterijama i jača im imunitet, a testosteron radi upravo suprotno- muškarce čini slabijima u bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uistinu teže nose i manje su otporni na gripu, virozu i prehladu od žene. Potvrdilo je to novo istraživanje imunologinje sa Sveučilišta u Innsbrucku, koje kaže da su žene otpornije zbog hormona estrogena.

"Čini se da ženski spolni hormon estogen na neki način ima pojačanu otpornost na virusne infekcije i zbog toga su simptomi određene bolesti kod mušakarca teži. Drage žene priznajte muškracima da možda tu svoju gripu jer je za očekivati da ona bude težeg oblika kod muškarca nego kod žena", rekao nam je liječnik opće medicine Milan Mazalin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da ih baš testosteron, koji ih čini muževnijima - u bolesti čini slabijima.  

Novo je istraživanje zapravo potvrdilo da muška gripa nije i sto što i ženska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogotovo kod mlađih žena koje imaju veću prisutnost tih estrogena kod njih će ti simptomi biti manje izraženi i dozvolit ćemo muškarcima da u takvim situacijama budue cenzdraviji", zaključuje Mazalin.

Ali bez obzira na najnovija istraživanja koja ih pravdaju - psiholozi misle drukčije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dramatiziranje na temperaturu od 37 sa 1 može biti i samo privlačenje pažnje zaključuje psiholog Dragutin Ivanec i dodaje, "Možda se oni tako malo prave da ušičare malo više njege, a da ih stavrno više boli ne. Skrećemo pažnju na sebe, kao djeca plačemo da nešto ušičarimo".

Nadamo se da ovo istraživanje nikome neće biti isprika da u bolesti bude još gori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo