seksizam ili rušenje tabua? / 'Od daske do hupsera': To je slogan kojim radio poziva žene s malim grudima da osvoje - povećanje grudi

Pravila igre - djevojka u videu treba objasniti zašto baš ona zaslužuje popuniti haljinu

20.2.2019.
22:38
VOYO logo

Od daske do hupsera. Od slavonske ravnice do zagorskih brega uz pomoć Extra FM-a! Tako zagrebački narodnjački radio reklamira svoju ingenioznu nagradnu igru: u kojoj pobjednica dobiva plastičnu operaciju povećanja grudi. Nema sumnje, dobar marketinški trik - jer svi danas o tome pričaju. Ali malo neukusan marketinški trik jer otvoreno kažu: tražimo najveću dasku u gradu. 

Radijska reklama za nagradnu igru - seksizam ili rušenje tabua? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radio poznat po narodnjačkoj glazbi traži, kako otvoreno kažu, najveću "dasku" u gradu. Odabranoj slušateljici poklonit će operaciju grudi.

Zašto baš povećanje grudi? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa kažem, to je nekakva tabu tema u Hrvatskoj i željeli smo jednostavno i nju razbiti", kaže direktor Extra FM-a Antonio Luka Radanović.

Pravila igre - djevojka u videu treba objasniti zašto baš ona zaslužuje popuniti haljinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije seksizam, ako djevojka želi povećati svoje grudi to je logična stvar. Mislim nagradna igra. Moja prijateljica je povećala grudi. Da, i moja prijateljica", poručuju Tito i Bartol.

"Ne znam stvarno, ne bi ulazila. Mislim to je sve bolesno", dodaje Mišela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je unutrašnja odluka svake žene. Ako žena to doista želi napraviti, neka napravi", kaže Thomas.

Stručnjaci kažu - ovakvom se nagradnom igrom mladima šalje kriva poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle pomažemo ženama da postanu bliže nekom idealu ljepote koji je daleko od onoga šta je ideal ljepote za svakoga od nas. Vrlo nepravedna, nefer, seksistička
izjava, vrlo šokantno", upozorava klinička psihologinja Latinka Basara.

"Mi se želimo skroz ograditi od toga, ne smatramo to seksizmom, mi nigdje nismo naveli da u budućnosti nekoj nećemo imati takve igre i za muškarce", uzvraća direktor Extra FM-a Antonio Luka Radanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povećanje grudi jedna je od najpopularnijih estetskih operacija u svijetu, ali i u Hrvatskoj. Godišnje svoje grudi uveća oko 800 Hrvatica - a ovaj će doktor uvećati i one  dobitnice nagrade. 

"Puno puta u praksi viđam pacijentice koje imaju malo ili nimalo svog vlastitog tkiva, koje imaju određene komplekse manje vrijednosti tako da nakon zahvata se vidi drastična promjena u životnom elanu, dobiju samopouzdanje, tako da govoriti o seksizmu je deplasirano", kaže estetski kirurg Duje Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nije sporna sama operacija, već prezentacija. Jer nazvati djevojke daskama, čak i u šali, za mnoge je uvredljivo. 

"Ne možete se uopće izražavati o ženskoj osobi, bilo kojih tjelesnih karakteristika da je daska, to samo po sebi implicira jednu ružnu karakteristiku", jasno će Basara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručni žiri pogledat će videe i odlučiti koja će djevojka uskoro pod nož. A svaka će od njih biti i ostati gospodarica svoga tijela.    

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo