izvorno hrvatsko / Od Hrvatske do Irske u nekoliko koraka: kultne Startasice, kao i brojni Hrvati, našle su svoje mjesto pod irskim suncem

Tržište je eksplodiralo nakon objave fotografija na Twitteru pa su neke startasice na vrijeme poslali za Irsku kako bi tviteraši u njima mogli proslaviti Dan svetog Patrika

19.3.2018.
19:20
VOYO logo

Kultne startasice Borova ponovno impresioniraju izvan granica Lijepe naše. Irsko veleposlanstvo u Hrvatskoj naručilo je posebnu kolekciju s irskim simbolima i objavilo nekoliko fotografija na Twitteru. Nakon toga tviteraši iz Irske odmah su "poludjeli" za platnenim tenisicama i počeli se raspitivati kako mogu do njih. 

"Prošloga ljeta kupila sam po par startasica za svoga muža i sebe. On je dobio hrvatske u crvenoj, bijeloj i plavoj boji, a ja s uzorkom džungle", kazala je irska veleposlanica u Hrvatskoj Olive Hempenstall. A tek kada je veleposlanica vidjela europske startasice, rodila se ideja da Irci moraju dobiti svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stupili smo u kontakt s Borovom. Predstavili su nam deset fantastičnih dizajna. Svježih, cool, baš ono što biste željeli nositi ljeti. I odabrali smo dva", nadodaje.

"S njihovim nacionalnim obilježjima, odnosno djetelinom s tri lista. To su vrlo male količine proizvedene. Znači htjelo se samo ispitati irsko tržište", rekla je Marija Ruštov, Odjel marketinga Borova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tržište je eksplodiralo nakon objave fotografija na Twitteru. Pa su neke startasice na vrijeme poslali za Irsku kako bi tviteraši u njima mogli proslaviti Dan svetog Patrika. 

"Vjerujemo da će i naši Hrvati u Irskoj nositi s oduševljenjem ovaj hrvatski proizvod", smatra Ruštov. A u Hrvatskoj živi 50-ak Iraca koji su također uspjeli ugrabiti tenisice. Jedan od njih je i Paul koji je iz Dublina došao prije 15 godina. Naručio je četiri para koje još čeka, no malo smo mu poremetili planove jer su trebale biti iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će onaj tko gleda ovo, a tražio sam ga veličinu cipele, shvatiti da mu stižu neke irsko-hrvatske cipele", kazao je Paul O'Grady.

Sedam pari kupila je i sama veleposlanica. Na nogama su joj otkada ih je dobila, bez obzira na to što pada snijeg. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naručili smo oko 50 pari. Brzo su otišle, nije ih još mnogo ostalo. Nismo napravili veliku narudžbu, ali mislim da tvrtka može biti sigurna da ih ondje čeka velik potencijal", rekla je irska veleposlanica Hempenstall.

Koji se može još povećati uz ideje koje izlaze iz okvira uobičajenog oglašavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo