Otkazana važna natjecanja / Odjednom je stao nogomet: Petković otkrio kako je bilo bez treninga, a Modrić što mu nedostaje

Pitanje je kad će se navijači ponovno vratiti na tribine

29.4.2020.
7:00
VOYO logo

Odjednom nema nogometa. Nema Lige prvaka, neće biti Europskog prvenstva, nijedna europska liga ne igra osim Bjelorusije, koja se pravi da korona ne postoji. Čak je i Tadžikistan, gdje se igralo do nekidan, odustao.

Ronaldo sjedi doma, milijuni se ne vrte, reklame ne idu, sportski novinari nemaju o čemu izvještavati, a tek ljudi doma? Nema im te najvažnije sporedne stvari na svijetu, nema utakmica, nerviranja, nema kladionica, ma nema ni nogometa nedjeljom. Ali jedna je stvar dobra - nema ni navijačkih nereda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopta je stala prvi put u povijesti. Prvo su publiku poslali kućama s tribina, a onda odlučili da se neće igrati ni na praznim stadionima. Bez nogometa karantena je za mnoge bila teško iskustvo. Ali nakon mjesec i pol dana prvi igrači izašli su na trening, ali u grupama do njih pet s obaveznim razmakom. Kad završe, bez tuširanja ulaze u svoje automobile i odlaze kućama.

"Režim? Malo više opskrbili smo se svim namirnicama imali smo sve kod kuće. Uvijek se pronađe neka serija, neki film, ja sam veliki ljubitelj igrica pa pronađem načina da igram s prijateljima da se umrežimo. Ja sam svoje vrijeme manje, više imao ispunjeno", rekao je nogometaš Dinama Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino što smo od njih vidjeli ovih dana bile su kućne majstorije. Dane su kratili loptom u svojim dvorištima.

"Ovaj put su se stvari promijenile, a to su da jednostavno možda malo više odrađujemo ove kućne poslove na koje inače nisam bio navikao, ali mogu reći ide mi. Kuham, ne peglam, ali usisavam.Pomažem kćerki u vezi škole", rekao je nogometni reprezentativac Dejan Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji put se na Maksimiru navijalo 8. ožujka

Navijači su na maksimirskom stadionu posljednji put navijali 8. ožujka i to na utakmici protiv Istre. Pitanje je kad će se ponovno vratiti na tribine. I tko zna kako će to tada izgledati. Hoće li možda umjesto šala na licu imati masku i hoće li između sebe imati nekoliko praznih mjesta.

Sport u novinama danas je stao tek na dvije stranice. Otkazana su sva važna natjecanja, od Lige prvaka, nacionalnih liga do Europskog nogometnog prvenstva. Zato smo našim dragim kolegama iz sportske redakcije unijeli malo radosti. U pauzi od posla zaigrali su nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama je trebalo biti jedno od najzanimljivijih ljeta. Već sad se trebalo zakuhtavati sve za europsko nogometno prvenstvo. Trebala se zakuhtavati nogometna Liga prvaka. Sve miruje i sve je na pauzi. I evo mi smo danas na kolegiju sportskom raspravljali hoćemo li u vijesti uvrstiti to da je David Beckham ping pong lopticom pokušavao pogoditi čašu", rekla je RTL-ova novinarka Ines Goda.

Ni stolni nogomet nije što je bio

Jedine lige koje se igraju su one u Bjelorusiji, Nikaragvi i Turkmenistanu. Tadžikistan je ovih dana ipak odlučio prekinuti prvenstvo. Procjenjuje se da će pet najjačih europskih liga engleska, španjolska, njemačka, talijanska i francuska zbog ovog prekida izgubiti oko 6 milijardi eura. Taj bi novac ubrali od prava i reklama, a sada toga nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni stolni nogomet nije što je nekad bio. Oni koji ga igraju trebali bi nositi rukavice i masku. Navijači iz udruge Fan Embassy Croatia ili hrvatske ambasade navijača kažu da nema te korone koja će uništiti njihovu ljubav prema nogometu. Ovih dana raspravljaju o koreografijama i čekaju vijesti kad će ponovno na tribine. Nema ni onih s druge strane zakona jer su i huligani pobjegli od korone.

"Nama kao nacionalnim navijačima Euro je trebao biti kruna svih naših djelovanja kroz kvalifikacije. Jako smo teško primili odgodu Eura. Međutim, Euro bez navijača nema nekog pretjeranog smisla. Euro se igra za navijače, ne zbog, ali za navijače sigurno. I ništa ovo je sad prilika da kroz razna planiranja napravimo nešto bolje i vidljivije na idućem Euru", kazao je Tomislav Mileis iz udruge Fan Embassy Croatia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić: "Nadam se da će sve proći što prije"

A Luka Modrić? On jedva čeka da počne španjolska liga i da se Real Madrid vrati na travnjak! Nedostaje mu i nogomet u Zagrebu.

"Da recimo preko vikenda otići pogledati tekmu s prijateljima u neki kafić. Otići u kvart odigrati nogomet. Sad tog nema ničega, stalo je sve i nadam se da će proći što prije", kazao je Luka Modrić iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto utakmica uživo, za vrijeme karantene pratile su se reprize utakmica. Neki su čak otkrili i neke druge hobije, ali zaključak je da nije nogomet jedini koji nedostaje.

I ako niste znali postoji nešto što se zove nogomet koji pi mogao biti po volji epidemiologa. riječ je o bubble footballu - nogometu u balonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promjer metar lopte je metar i pol. Nogomet bubble se igra kao i običan nogomet samo što nema faulova. Cilj je srušit što više igrača i zabit što više golova", rekao je bubble football instruktor Benjamin Tuškan.

Dok se ne vrati nogomet kakvog znamo, možda će se nakon 11. svibnja tako igrati pet na pet na male golove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo