Sve na jednom mjestu / Izbjegnite gužve! Odlične vijesti iz HAK-a, posebno za sve one koji često putuju preko Slovenije i Austrije

Image
Foto: HAK

Sa slovenskih državnih cesta i autocesta na karti naći će se 280 kamera, a s austrijskih autocesta njih oko 450

28.9.2019.
9:30
HAK
VOYO logo

Moderni vozači sve češće putuju preko granica Lijepe naše, a kako bi taj put bio što bezbolniji, sa što manje zastoja i gužvi i sa pravovremenim i točnim informacijama o stanju u prometu, HAK je predstavio odlično rješenje - snimke sa stotina kamera postavljenih u Sloveniji i Austriji.

"Hrvatski autoklub prepoznao je ovu potrebu i tijekom ljetnih mjeseci potpisao je sporazum o razmjeni podataka o prometu s upraviteljima autocesta iz Slovenije i Austrije (DARS i ASFINAG) iz kojih nam dolazi veliki broj turista", napominju iz HAK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju kako su internetske stranice o stanju i prohodnosti cesta, kao i mobilna aplikacija, najrelevantniji izvor podataka koji svakodnevno koristi veliki broj vozača, prenosi HAK Revija

Sve veći interes za stanje u prometu

Tijekom ove ljetne sezone od 15. lipnja do 15. rujna, internetska stranica Hrvatskog autokluba posjećena je gotovo 7 milijuna puta od čega se 80% posjeta odnosi na informacije o stanju u prometu (kamere, karta, radari, cestarine, vinjete…).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Segment kamera najposjećeniji je s gotovo 2 milijuna posjeta zbog čega Hrvatski autoklub sustavno ulaže u opremu i postavljanje novih kamera osobito na graničnim prijelazima i trajektnim pristaništima i lukama. U sustavu video nadzora nalazi se veliki broj kamera koje preuzimamo iz video nadzora upravitelja cesta kao što su Hrvatske autoceste, Autocesta Rijeka-Zagreb te Autocesta Zagreb-Macelj, napominju iz HAK-a.

730 novih kamera

Od prošle godine u HAK-ovom sustavu video nadzora nalaze se i kamere u vlasništvu bosanskohercegovačkog autokluba BIHAMK-a koje prikazuju stanje na graničnim prijelazima sa strane BIH, a zbog iznimno velike posjećenosti stranice o stanju i prohodnosti cesta odlučili su objaviti snimke s video nadzora sa slovenskih i austrijskih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa slovenskih državnih cesta i autocesta na HAK-ovoj će se karti naći 280 kamera, a s austrijskih autocesta njih oko 450. 

"Važno je istaknuti da s objavljivanjima podataka o stanju u prometu od upravitelja cesta iz susjednih država Hrvatski autoklub neće prestati. U planu je uskoro potpisati sporazum s mađarskim upraviteljima cesta, a nakon toga objavljivanje njihovih podataka", poručuju iz HAK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo