POTHVAT ĆE TRAJATI MJESECIMA / Odnos koje nadahnjuje: za prijatelja će prehodati 3.500 kilometara!

Artur je nakon jedne nesreće ostao paraliziran. Opet bi mogao hodati ako uspije skupiti 80 tisuća dolara koliko mu treba za robotičke noge. U tome će mu pomoći potpuni neznanac s kojim se upoznao preko Facebooka

24.6.2015.
18:20
VOYO logo

Ovo je Arthur. Prije sedam godina stradao je na ulicama San Francisca. Upucao ga je pljačkaš. Od tog dana više nije mogao hodati.

"Taj mi je dan promijenio život. Toliko me je sve pogodilo da sam želio odustati. Imao sam dojam da je moj život završio", iskreno će Arthur Renowitzky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Arthur se nije predao. Ovaj bivši sportaš počeo se baviti košarkom za invalide, skakao je padobranom i uživao u drugim adrenalinskim sportovima. Odlučio je da ga paraliza neće omesti da živi.

Kako bi vodio što normalniji život, upotrebljava svu raspoloživu tehnologiju. Njegov je san opet hodati. Nada se da će mu nove robotičke noge u tome pomoći. No cijena im je paprena. 80 tisuća dolara Arthur nema. Srećom, postoje dobre duše koje će mu omogućiti da ponovno hoda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eugenea Yoona s Arthurom je spojio Facebook. Iako se do tada nisu poznavali, Eugene mu je ponudio pomoć. Kako bi skupio novac potreban za Arthurove nove noge, Eugene će prehodati cijelu Kaliforniju, čak 3 i pol tisuće kilometara.

"Činjenica da će na kraju ovog projekta Arthur ponovno hodati, ispunjava me. Od ovog ću putovanja izvući puno više nego što sam se nadao", rekao je Eugene Yoon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov će pothvat trajati mjesecima. Na put je krenuo u travnju i prije rujna neće stići na cilj. Svaki dan propješači oko 30 kilometara. U svakom trenutku Arthur je svjesan što Eugene čini za njega.

"To me ohrabruje i nadahnjuje kako ne bih odustao od svog sna", kaže Arthur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova dvojica slučajnih prijatelja nadahnjuju jedan drugoga. Obojicu čeka dug put, Eugena preko Kalifornije, Arthura kroz život. Jedan drugome pomažu napraviti te iznimno važne korake.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo