Prilagodba / Održane prve online javne obrane diplomskog rada: 'Ponosni smo i zadovoljni'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dvoje studenata je pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ante Rončevića diplomiralo na teme iz područja ekonomije

10.4.2020.
18:42
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Studenti Šime Olivari i Željka Gaić Gotić prvi su studenti koji su svoje diplomske radove na Sveučilištu Sjever obranili javno preko online video aplikacije, priopćeno je u petak iz tog varaždinskog sveučilišta.

Kako se ističe u priopćenju, prve obrane provedene su na videokonferencijskom sustavu Google Meet Sveučilišta Sjever te su zadovoljile sve uvjete za održavanje obrane diplomskog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šime Olivari diplomirao je na temu "Uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj" pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ante Rončevića, a Željka Gaić Gotić na temu "Utjecaj fiskalne politike na strana ulaganja", također pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ante Rončevića, na Odjelu za ekonomiju.

"Ovo je samo jedan od modaliteta prilagodbe Sveučilišta Sjever novonastaloj situaciji kada su se prije mjesec dana gotovo preko noći morali uspostaviti novi oblici nastave", priopćeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prorektor za nastavu i studentska pitanja Sveučilišta Sjever Vlado Tropša čestitao je diplomantima, istaknuvši kako to sveučilište ulaže napore kako bi studenti bili što manje pogođeni Vladinim mjerama za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa, prema kojima se nastava na svim sveučilištima u RH odvija na daljinu.

Nastavak obrana diplomskih radova sljedeći tjedan

Najavio je nastavak obrana diplomskih radova sljedeći tjedan, istaknuvši kako se nastava u oba Sveučilišna centra, u Varaždinu i Koprivnici, izvodi na dva načina: više od 61 posto planiranih kolegija izvodi se kroz nastavu na daljinu u realnom vremenu, odnosno tzv. sinkronu nastavu prema rasporedu sati, u obliku videopredavanja na sustavima Google Meet, Zoom, Webinar i slično. Preostalih 39 posto kolegija izvodi se kao nastava na daljinu putem LMS platformi (asinkrona tjedna nastava) na sustavima Merlin, Moodle, Caroline, Youtube, forumi, chat i sl., uz praćenje ciljeva i ishoda navedene nastave u tekućem tjednu nastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na našem sveučilištu se oko 250 kolegija svaki tjedan izvede u 98-100 posto opsegu, na što smo ponosni i iznimno zadovoljni", istaknuo je Tropša, napomenuvši kako Sveučilište ipak nije u mogućnosti izvoditi kliničke vježbe, laboratorijske vježbe, vježbe sa specijaliziranim softverima te stručnu praksu, što je sve odgođeno za kraj semestra.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Sjever Višeslav Kirinić potvrdio je kako to tijelo nije do sad zaprimilo niti jednu pritužbu na izvođenje nastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo