'schweini-robo' / Osnovnoškolci izumili robota koji čisti pseći izmet: stručnjaci mu predviđaju velik uspjeh!

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

"Schweini-Robo" još ne patrolira ulicama, ali su gradske vlasti već poručile da su otvorene za suradnju, a stručnjaci kažu da projekt ima velik tržišni potencijal

15.3.2016.
9:54
Thinkstock/Ilustracija
VOYO logo

Pseći izmet koji nemarni vlasnici ostavljaju iza svojih ljubimaca veliki je problem u Njemačkoj unatoč predviđenim visokim kaznama, pa je na prilično zanimanje naišla ideja o robotizaciji njegova prikupljanja, čime bi se lokalne komunalne službe riješile neugodnog posla, ali i ublažile troškove. 

Za svoj projekt mini-robota koji identificira pseći izmet, pokupi ih kibernetičkom lopatom i odnese na za to predviđeno mjesto, grupa učenika trećeg razreda osnovne škole gradića u Bavarskoj dobila je prvu nagradu jednog magazina za djecu, na natječaju u okviru ekološke promidžbene akcije "Spasimo svijet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robot je dobio naziv "Schweini-Robo", prema gradu Schweinfurtu gdje žive ovi mladi inovatori koji su u projektu imali i potporu svoje škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini nam se da je nepravedno da naši stariji sugrađani moraju plaćati 50 eura kazne pošto se neki ne mogu sagnuti da počiste iza svojih ljubimaca", kazao je Benjamin, jedan iz ekipe koja je radila na projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Schweini-Robo" još ne patrolira ulicama, ali su gradske vlasti već poručile da su otvorene za suradnju, a stručnjaci kažu da projekt ima velik tržišni potencijal.

Problem koji još treba riješiti je precizna detekcija izmeta. "Schweini" je opremljen senzorom koji identificira boje, a ne mirise, a senzor je programiran tako da traži "smeđe" predmete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato se zna dogoditi da se robot umjesto kod prave mete zaustavi kod smeđih cipela prolaznika, kazala je razrednica bavarskih osnovaca izumitelja Daniela Behr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo