prestala se javljati / Osuđena na zatvorsku kaznu: prevarila umaško poduzeće ne isplativši kćerinu svadbu

Image
Foto: Thinkstock

Prema presudi, 2012. godine prevarila je umaško poduzeće I.M. Trade jer nije platila kćerkinu svadbu u konobi kod Umaga. Poduzeće je oštetila za 19.555 kuna

15.1.2018.
20:41
Thinkstock
VOYO logo

Senada V. (44) iz Tara u Istri nepravomoćno je osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od 11 mjeseci zbog prijevare. Ona je, prema presudi, 2012. godine prevarila umaško poduzeće I.M. Trade jer nije platila kćerkinu svadbu u konobi "Trčka" kod Umaga. Poduzeće je oštetila za 19.555 kuna, piše 24sata.

Jedan od vlasnika ispričao je da se majka dogovorila kako će na kćerinu svadbu doći 80-ak ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toliko hrane je i pripremljeno, da bi na kraju na svadbu stiglo njih pedesetak. Nije nam niti dan prije svadbe javila da ih neće biti u najavljenom broju. Jednostavno nam nakon toga nije platila niti lipu. Ne znam gdje je ona sada. Lokal se trenutno preuređuje, a ona nam je ostala dužna oko 20.000 kuna", rekao je jedan od vlasnika.

Kako vlasnici kažu, nakon svadbe se jednostavno prestala javljati. Cijena menija bila je 200 kuna, a svadbena večera prošla je u najboljem redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senada V. više ne živi u Hrvatskoj, a na sudu nije imala branitelja ni po službenoj dužnosti jer u ovom postupku branitelj i nije bio obavezan, neslužbeno doznaje 24sata.

Prema njenoj priči, a i kako je kazala sudu tvrdeći da nije kriva, nekoliko dana ranije nazvala je konobu rekavši da će na svadbu doći 40-ak uzvanika, a ostali neće moći doći. Također je izjavila da su ona i bivši suprug s roditeljima mladoženje nakon svadbe došli do vlasnika konobe te da im je rekao da trebaju podmiriti i troškove pića koje su gosti popili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da prema dogovoru gosti nisu smjeli uzimati piće "na svoju ruku", točnije, bez njenog znanja, ali da je unatoč tome vlasnik konobe davao piće gostima. 

Tada su supružnici odbili platiti račun smatrajući da račun trebaju podmiriti za samo 40-ak gostiju koji su bili na svadbi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo