Svatko to može / Osvojio je jackpot 14 puta, a sada otkriva kako to možete učiniti i vi!

Image
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Image
Foto: Thinkstock / Ilustracija

80-ih godina 20. stoljeća glavni je zgoditak pogodio čak 12 puta!

12.1.2020.
12:35
Thinkstock / Ilustracija
VOYO logo

Do danas je pogodio glavni zgoditak 14 puta!!

Stefan Mandel dio života proveo je u strahu i patnji kao i milijuni drugih Rumunja, pod režimom Nicolaeja Ceausescua. No, otkrivši tijekom školovanja za ekonomista da mu brojevi itekako leže, odlučio je promijeniti svoju sudbinu, piše Express.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi zgoditak ostvario je 1980. godine. Izračunao je da će ako kupi srećke s određenim brojevima ostvariti minimalno drugi najbolji dobitak. Okupio je nekoliko prijatelja i krenuli su u kupnju.

"Osvojili smo 72.783 leva, što je tada bilo jednako 18-godišnjoj plaći", rekao je Mandel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobiveni novac iskoristio je kao sredstvo bijega te je s obitelji pobjegao iz Rumunjske, što dalje od komunističkog režima koji je vladao zemljom u to doba. Nakon nekog vremena odselio se u Australiju gdje je svoj sustav usavršio.

Tijekom 80-ih godina 20. stoljeća glavni zgoditak na lotu pogodio je čak 12 puta i prisilio australske vlasti da promijene pravila tako da više nije mogao primjenjivati ono što je činio. Što se njega tiče, bilo je to sasvim u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je bio što mu je za sljedeći pothvat bio potreban znatan kapital. Izračunao je da mu je za siguran dobitak potrebna uplata listića u vrijednosti od čak 7,1 milijun dolara. Pronašao je nekoliko tisuća investitora i opremio se potrebnom opremom. Unajmio je 30 računala i 12 laserskih printera kako bi printao listiće.

"Upotrijebili smo između 20 i 30 tona papira", prisjetio se Mandel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meta je bio loto u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije u Virginiji jer se tamo radilo o najmanjem broju kombinacija na području SAD-a.

U veljači 1992. tri je dana prije izvlačenja ispunjavao listiće u svom domu u Australiji. Jackpot je tada iznosio 27 milijuna dolara. Mandel je uplatio i pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Logistika te operacije bila je nevjerojatno kompleksna. Samo slanje listića brodom u Virginiju stajalo je 60.000 dolara. Kada su stigli, Amerikanac Anithalee Alex Jr. je u dogovoru s Mandelom listiće, zajedno sa svojim službenicima, uplatio na benzinskim crpkama i dućanima u Norfolku.

Dva dana operacija je tekla savršeno, no nekoliko sati prije isteka roka za uplatu listića jedan od dućana prestao je primati uplate. Do tada je bilo uplaćeno između šest i sedam milijuna listića te su na kraju mogli samo čekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sreća je ipak bila na njihovoj strani.

"Kada je izašla kombinacija od 27 milijuna dolara, svi su skočili dva metra uvis!", izjavio je Mandel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz glavni, dobili su i stotine manjih dobitaka u ukupnoj vrijednosti od milijun dolara. Vlasti su nastojale spriječiti isplatu, ali se ispostavilo da je u to vrijeme njihov pothvat bio sasvim legalan.

Direktor lutrije Ken Thorson žalio se medijima citirajući pritom am. predsjednika Thomasa Jeffersona kako je lutrija niska razina rizika s potencijalno velikim profitom koju si običan čovjek može priuštiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na kraju priče ni Mandelovi suradnici i investitori nisu se obogatili. Nakon plaćanja poreza i isplate radnicima koji su sudjelovali u operaciji, svaki od 2.500 investitora koji je uložio 4.000 dolara natrag je dobio 14.000 dolara čistog profita.

Kao mozak operacije, Mandel je odšetao sa 1,7 milijuna dolara u džepu, a sljedeće godine je organizirao vlastitu lutriju u Gibraltaru, piše Express.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo