Što je bolje? / Otpor nametnutim idealima ljepote: Brojni poznati 'puštaju dlake' jer žele prirodni izgled

Dok jedni smatraju da je neuklanjanje dlačica odličan način zagovaranja prirodne ljepote, drugi pak misle da je nehigijenski

23.6.2019.
10:09
VOYO logo

Svjedoci smo da modna industrija, mediji i društvene mreže nameću standarde ljepote, a ti ideali uvelike utječu na samopouzdanje žena.

Zbog toga su mnogi poznati, iz svijeta i Hrvatske, odbacili uvriježene standarde o ljepoti ženskog tijela. Prestali su se brijati i to javno objavili tvrdeći da žele njegovati prirodnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premršave, predebele, pretamne, presvijetle, predlakave... brojne poznate Hrvatice odlučile su se suprotstaviti nametnutim idealima ljepote pa su na društvenim mrežama objavile da je - prirodno najljepše.

Fuj ili ne?

"Objavom na svojoj društvenoj mreži nisam namjeravala pokrenuti nikakav trend niti smatram da je to revolucionarni pokret. Ja sam samo bila zapanjena činjenicom da dlake na ženskom tijelu mogu prouzrokovati toliku količinu negativnih komentara kao što su: 'To je odvratno' i 'To je fuj'", kazala je glumica Tihana Lazović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fuj ili ne, činjenica je da, iako postoji od starog Egipta, a prva britvica potječe iz 1915. godine, uklanjanje dlačica zaživjelo je - tek u 60-ima. No, već u sedamdesetima neke su se žene tome usprotivile kako bi vratile kontrolu nad svojim tijelima.

"Činjenica je da je žena i dalje objektivizirana i gledana samo kroz to da li je dovoljno debela, mršava, ima obline, nema obline, velik nos, mala usta i tako to. Iskreno, bojim se za djevojčice koje imaju 12-13 godina i 'žive na Instagramu'... na koji način to utječe na njih", rekla je Lazović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnici neuklanjanja dlačica - to je nehigijenski

Dok jedni smatraju da je neuklanjanje dlačica odličan način zagovaranja prirodne ljepote, drugi pak misle da je to nehigijenski.

"Ne sviđa mi se to. Iako razumijem zašto to rade, ne sviđa mi se to", rekao je Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je malo glupo. Mislim, zašto ne? Zato smo ženske i moramo malo o sebi brigu vodit", smatra pak Ana.

Žene, a sve češće i muškarci, i dalje pune salone ljepote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I starije žene sad dolaze na depilacije, što prije nije bilo toliko, sad dolaze gospođe koje su u nekim godinama - 60,70... Depiliraju sve, vole da imaju čisto tijelo, obično bikini, nausnice, komplet. Muškarci isto depiliraju trbuh, netko ruke, netko noge...  Dolaze da počiste sve zbog higijenskih razloga, mirisa", kazala je wellness terapeutkinja Tanja Benjić.

S dlačicama ili bez njih, poruka je ista - važno je da se volite - baš takvi kakvi jeste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo