crna lista / Ove su zastave strogo zabranjene na Eurosongu: među njima ona Islamske države, ali i Kosova

Image
Foto: Facebook

Nije moguće unositi niti zastave ili transparente s porukama političke ili vjerske prirode koje organizator smatra neprimjerenim

29.4.2016.
14:32
Facebook
VOYO logo

Organizatori ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije objavili su službene smjernice za upotrebu zastava u dvorani u kojoj će se u Stockholmu održati Eurosong

Pa su tako zabranili unošenje zastava Kosova, Islamske države, Palestine, Krima, Donjecka, Baskije, Nagorno Karabakha i sjevernog Cipra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovu odluku organizatora nije moguće ulagati žalbe. Osim ovih koje su uz fotografiju nabrojane, nije moguće unositi niti zastave ili transparente s porukama političke ili vjerske prirode koje organizator smatra neprimjerenim.

Zastave bez štapa moraju biti veće od 120 x 80 cm, a zastave sa štapom ne smiju biti veće od 60 x 40 cm. Ovo je napravljeno kako bi se osiguralo da zastave ne blokiraju kamere za vrijeme snimanja ili ometaju ostalu publiku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastava duginih boja (poznata kao LGBT zastava) te zastava Europske unije su dozvoljene, ali samo ukoliko se ne koriste kao alat za namjerno političko propagiranje.

Zabrana unošenja lokalnih, regionalnih, pokrajinskih ili spornih zastava uzrokuje kontroverze u nekim područjima pa su tako iz Baskije zatražili hitan sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo