Potraga za vanzemaljcima / Ozbiljna poruka čuvenog astronoma: 'Naša se civilizacija bliži kraju!'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva, Thinkstock

'Nema tehnološkog razvoja bez uništavanja prirode', pojasnio je astronom

25.11.2018.
14:30
PIXSELL, arhiva, Thinkstock
VOYO logo

Poznati hrvatski astronom Korado Korlević na predavanju koje je prošle srijede u Rovinju održao na temu "SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) - 58 godina potrage za vanzemaljskim civilizacijama", poslao je snažnu poruku, piše Glas Istre.

"Čuvajmo svoju civilizaciju koja se bliži kraju. Na njenom se očuvanju već radi, a najvažniji je korak osigurati da ne dođe do gubljenja znanja", kazao je Korlević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je dodao kako je život jako čest, da je inteligentan život moguć, no kada se pojavi tehnološka civilizacija - ona označava kraj. "Takva civilizacija kratkoga je vijeka, a mi smo došli do tog stupnja razvoja da smo na samom kraju", poručio je Korlević.

Pojasnio je kako nema tehnološkog razvoja bez uništavanja prirode, a time i same civilizacije te da se bližimo vremenu kada će naši izumi, strojevi i roboti razviti samosvijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek ne bi nikada preživio toliki put svemirom u svrhu njegova istraživanja pa zato šalje robote koji su ujedno i pametniji. Jednom kada bi ti roboti došli do određenog planeta, ljude bi mogli samo "isprintati", poručuje astronom.

SETI, odnosno Search for Extraterrestrial Intelligence je dugogodišnji projekt kojim se pomoću radio teleskopa smještenog u Arecibu pokušava pronaći dokaze o postojanju razumnih bića u svemiru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo