NESVAKIDAŠNJA PRIČA / Pas nazvan po Luki Modriću sije strahe među dilerima: 'Ne promakne mu ni gram'

Image
Foto: Pixsell, Pixabay

Nizozemski ovčar svoj posao radi vrhunski, kolumbijska policija je oduševljena

22.6.2019.
8:32
Pixsell, Pixabay
VOYO logo

Nogometaš Luka Modrić predvodio je prije godinu Hrvatsku prema osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a danas pas nazvan po njemu predvodi policiju u Kolumbiji u borbi protiv droge.

Policija u Atlánticu, provinciji na sjeveru Kolumbije koja leži na Karipskom moru, nabavila je dvogodišnjeg nizozemskog ovčara u rujnu prošle godine. Bila su prošla dva mjeseca od Svjetskog prvenstva i trenutka kada je 33-godišnji igrač Hrvatske i Real Madrida osvojio nagradu za najboljeg igrača prvenstva, a u toj južnoameričkoj zemlji zaluđenoj nogometom policajci su crnom psu dali ime Modric, pišu kolumbijske novine El Tiempo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada je pokazao talent i dobar njuh pa tamošnja policija (Departamento de Policía del Atlántico) tvrdi kako je već postigao velike uspjehe u zapljeni droge. Modric se u pratnji policajaca vješto kreće po cestama i mjestima gdje zaustavljaju i kontroliraju automobile,

U prva četiri mjeseca Modric je otkrio dva kilograma droge u različitim operacijama, podatak je tamošnje policije koja napominje kako je on drugi pas s kojim raspolažu. Doveli su ga iz grada Facatative, udaljenog 30 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Bogote. Ondje se nalazi policijska škola za dresuru pasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki policajci u Atlánticu tvrde da se Modric u kratko vrijeme pretvorio u "užas" za trgovce drogom u toj zoni jer mu, kako navodi El Tiempo, ne promakne niti gram droge.

Među akcijama u kojima je sudjelovao policajci spominju cestu od Barranquille do Cartagene. Na njoj su zaustavili ženu po imenu Inés Cabarcas Franco u državnom automobilu. Pregledom nisu uočili ništa sumnjivo. No Modric im je signalizirao da nešto nije u redu nakon čega su još detaljnije pregledali vozilo pa u njemu pronašli 322 grama kokaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modric je bio uspješan i tijekom pregleda gradskog autobusa kada je bila privedena i druga žena Nini Johana Osorio Esquivel kod koje je pronađeno 550 grama marihuane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo