google maps / Pazi snima se: Googleovi 'street view' automobili ponovo na hrvatskim ulicama

Image
Foto: Thinkstock

Street view je trenutno dostupan u više od 85 zemalja svijeta

18.7.2018.
14:40
Thinkstock
VOYO logo

Po cijeloj Hrvatskoj od 31. srpnja ove godine Googleovi automobili, označeni sa "street view", ponovo će voziti ulicama zbog osvježavanja informacija na Google Mapsu o cestama kojima se povezuju hrvatski gradovi i mjesta, a sve će trajati oko dva mjeseca, najavili su u srijedu iz Googlea.

"Street View" je popularna usluga na Google Mapsu, koja je trenutno dostupna u više od 85 zemalja svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike, a pomoću te usluge korisnici mogu u virtualnom formatu 360° vidjeti različite ulice, kulturnu i nacionalnu baštinu, kao i oznake za bolnice, turističke, trgovačke, sportske i druge objekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Google će i ovom prilikom, kao i prije, učiniti sve za zaštitu privatnosti osoba i imovine. Prije objave na "street viewu" podaci i prikupljene fotografije prolaze obradu posebnom tehnologijom kojom se ljudima zamagljuju lica, a vozilima registarske pločice, što onemogućuje njihovu identifikaciju", poručuju iz Googlea.

Podsjećaju da "street view" ima i opciju dodatnog uklanjanja označenih fotografija, a koje korisnici mogu prijaviti pritiskom na gumb "prijavi problem" u donjem desnom kutu bilo koje fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku je Google uvrstio u "street view" uslugu na Google Mapsu 2012., a nakon što je točno prije sedam godina ili u srpnju 2011., počeo prvi i zadnji put do sada automobilima, tada i specijalnim biciklima, voziti po Hrvatskoj, mapirajući ulice i dro po Hrvatskoj. Tu uslugu Googlea koriste milijuni ljudi diljem svijeta u mjestima i gradovima za pronalaženje lokacije nekog hotela, restorana ili drugog objekata.

Osim pozicioniranja ulica i cesta, usluga nudi i visoko kvalitetne fotografije koje korisniku, dok ih gleda, daje osjećaj 'kao da je tamo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo