Lijepa priča na 'crni datum' / Petak 13. bio je sretan za labuda s Bundeka: 'Jedva čekamo da se oporavi i vrati obitelji'

Spasioci su napravili odličan posao

13.11.2020.
22:01
VOYO logo

Petak 13. ispostavio se kao sretan dan za jednog labuda s Bundeka.  Još u ponedjeljak građani su dojavili da se na novozagrebačkom jezeru nalazi labud kojemu iz kljuna visi flaks. On je zahvaljujući terenskoj ekipi iz skloništa Dumovec jutros napokon uhvaćen, a ubrzo i pušten.

Naša ekipa snimila je i trenutak kada se ponovno priključio svojoj obitelji i otplivao s njima. Čak četiri dana iskusna ekipa... pa ni vatrogasci nisu ga mogli uloviti. Ali su zato peti dan-uspjeli. Najganutiji su njegovi spasioci.

"Svaki puta kad uspijemo pomoći bilokojoj životinji, svako puštanje nam je - pobjeda
Svaki dan smo dolazili, mijenjali termine, različite strategije". Namamili su ga hranom.

Oporavak je najbitniji

A da bi labud mogao slobodno plivati, pObrinuli su se jutros veterinari u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Odstranili su mu flaks koji mu je visio iz kljuna - zbog kojega nije mogao ni jesti.

"Kad smo ga isterapirali i pregledali, čistio se jer očito labudovi jako vole čistiti svoje perje i on je, osim što je puno puno papao, sada i očišćen i vjerojatno vrlo sretan. Naravno, najsretniji će biti kad se spoji sa svojom obitelji". Upravo je oporavak uz terapiju te povratak jatu bio i glavni cilj. Mladi labud uspješno je prebačen u transporter i bio je spreman za povratak na Bundek. Doduše, uz malo negodovanja.

"Ozljeda je relativno benigna, vrlo mala tako da sad smo mu dali terapiju i životinja može ići dalje. Samo smo se željeli uvjeriti da li može jesti normalno jer ovih dana nije mogao. Sada normalno jede i sada ćemo ga odmah vratiti svojoj obitelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
panika među mališanima /

Talijanski premijer smiruje uplašenu djecu: Ne brinite, Djed Božičnjak će stići na vrijeme. Nosi masku i putuje s propusnicom

Image
panika među mališanima /

Talijanski premijer smiruje uplašenu djecu: Ne brinite, Djed Božičnjak će stići na vrijeme. Nosi masku i putuje s propusnicom

Ovakve ozljede životinja nisu rijetkost

"Zamolio bih prvobitno ribiče, ako im flaks zapne da ga probaju izvaditi iz vode. Ne ostaviti mamac na udici jer to druge životinje koje dođu pojedu i onda se dešava ovakva nezgoda".

Sreću je imao ovaj labud, koji je zahvaljujući dobrim ljudima, ponovno gdje i treba biti - sa svojim jatom na Bundeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo