PRIMJER ZA UZOR / Pismo američkog profesora širi se Twitterom: Možete li zamisliti da ovakvo pismo dobijete u Hrvatskoj?

Image
Foto: Thinkstockphotos

Uoči Dana zahvalnosti jedan je profesor osjetio iznimnu sreću, između ostalog i zbog suradnje sa svojom studenticom

28.11.2018.
10:32
Thinkstockphotos
VOYO logo

Opisujući svoje doživljaje ugode u okružju vlastita doma sa suprugom i psom zbog čega je, kako je istaknuo, ''osjetio zahvalnost', profesor se sjetio i svoje studentice osjetivši zahvalnost i jer može surađivati s osobom poput nje.  

Njegovo pismo poslano elektronskom poštom podijelila je sa svojom prijateljicom uz opasku može li zamisliti da neki profesor u Hrvatskoj učini slično? Njezina prijateljica ga je objavila na Twitteru gdje su korisnici bili oduševljeni potezom profesora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U pismu poslanom studentici profesor je napisao da ''ostaje zadivljen njezinom energijom i ambicijom, koje dijeli s njime''. ''Pomaganje vama da stvorite spektakularnu poslovnu karijeru kako biste popravili globalnu zajednicu najzabavnije je iskustvo koje sam ikada imao. Ne samo da cijenim razvoj vaše mudrosti, već i vrijeme te intelektualni napor i emocionalnu snagu koju širite“.

''Hvala vam što dijelite svoju jesen u San Franciscu sa mnom. Veselim se provesti još nekoliko tjedana i energiji u ovom teškom radu kako bismo sve ubrzali do Nove godine“, napisao je, između ostalog, profesor Ted Ladd.

Ted Ladd je profesor poduzetništva, strategije i mikroekonomije (grane ekonomije, koja proučava pojedinačne gospodarske subjekte kao što su domaćinstva, poduzeća i tržišta te odnose među njima), između ostalog i na Harvardu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piše li i inače ovakva pisma svojim studentima i studenticama i koliko ih je već takvih poslao ne doživljavajući svoje studente i studentice kao broj ili samo posao, ali i imajući vremena koje može odvojiti i na taj način za njih, iz ove objave nije moguće utvrditi.

Šest puta proglašen najboljim profesorom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, čini se da u praksi provodi ono što predaje i čini se da i jedno i drugo radi jako dobro s obzirom na to da se na svojem Linked in-u pohvalio da je već šest puta proglašen najboljim profesorom već četiri godine zaredom.

A kakva su vaša iskustva – podijelite ih s nama - jeste li se našli u sličnoj situaciji i dobili pismo u kojem vam je profesorica ili profesor dao do znanja da cijeni vaše napore, ali i kako gledate na ovakav potez profesora? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo