Za 15 dana / Pod sloganom 'Glazba nema granica' počinje Rujanfest: Uz domaće izvođače ove godine tu su i cajke

Ovogodišnji Rujanfest održat se pod sloganom 'Glazba nema granica'

30.8.2019.
22:00
VOYO logo

"Neće više biti cajki na Bundeku", izjavio je svojedobno zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Rekao - pa porekao. 

Iako je do otvaranja Rujanfesta ostalo još 15 dana, već su počele polemike i prepucavanja zbog odabira izvođača. Najveći broj onih koji će nastupati na glavnoj pozornici nije iz Hrvatske, već iz regije, a najviše iz Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah se počelo propitivati: plaća li Zagreb gradskim novcem nastup srpskih pjevača?

"Bit će zgodno u centru Zagreba, odnosno na Bundeku, slušati narodnjake, ali tu je isto velika razlika među njima. Miroslav Ilić je, dakako, neusporedivo bolji od Seke Aleksić tako da i tu postoje razlike koje ljudi ne uzimaju u obzir kad pričaju o tim stvarima", kaže glazbeni novinar i kritičar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupat će i Jala Brat i Buba Corelli, Ministarke, Bajaga, ali brojni domaći izvođači poput trenutno najtraženijeg Petra Graše. No, oni kojima Rujanfest nije omiljena manifestacija pitaju se: Tko sve to plaća? 

"Grad nijednom kunom ne financira izvođače koji nastupaju na Rujanfestu. To je sve privatan, odnosno komercijalan novac koji se naplaćuje od ulaznica i konzumacija na festivalu", pojašnjava glasnogovornik Rujanfesta Filip Trezner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna je stvar jako bitna: a to je što se često postavlja pitanje tko je iz Srbije, tko iz Hrvatske? Mislim da je to zapravo jako licemjerno i potpuno nebitno u ovom slučaju jer još onda i u doba rata se trgovalo službeno između Hrvatske i Srbije naftom, oružjem i svim ostalim, a glazba je uvijek ta gdje se postavlja pitanje tko je otkud", dodaje glazbeni kritičar Horvat.

Ovogodišnji Rujanfest održat se pod sloganom "Glazba nema granica".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo