I sve to u kanuu / Pobjednici Maratona lađa na Jarunu hvataju formu za još teži ispit: 'Veslat će od Prevlake do Savudrije'

Oni su jedina kopnena ekipa koja je pobijedila na neretvanskom Maratonu lađa

25.11.2019.
16:57
VOYO logo

Oni su jedina kopnena ekipa koja je pobijedila na neretvanskom Maratonu lađa! 

Dok se spremaju za najtežu veslačko-maratonsku utrku na svijetu - onu na Havajima - bjelovarski Argonauti zadali su si još jedan zadatak, a to je postaviti Guinnessov rekord. Spremaju se preveslati cijelu hrvatsku obalu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer tek zagrijavanje po zagrebačkom Jarunu, a u svibnju...

"Plan je preveslati od Prevlake do Savudrije, znači cijeli dio hrvatskog Jadrana, oko 600 do 800 kilometara u 6 do 8 dana", rekao je Tomislav Smrček Čonč, kapetan  Argonauta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavit će Guinnessov rekord

I to u kanuu - veslajući 10 sati svaki dan - postavit će Guinnessov rekord. "To za nas Zagorce nije ništa. Obzirom da smo mi izmislili sve što plovi. Prvi kajak je nastao kad smo izdubili deblo, pa je bilo :'Što ako se prevrne, što ako se prevrne', pa je ostao samo kajak. Meni to nije ništa", kaže član Argonauta Damir Novina.

"To je veliki kanu, 14 metara. Nema niti kormilo niti kormilara. Taj zadnji, šesti, je odgovoran za pravac. To je puno tehnički zahtjevnija disciplina nego što je maraton lađa i veliki izazov za nas", kazao je Nikica Ljubek, trener Argonauta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovarski Argonauti obožavaju izazove: osim pobjede na Maratonu lađa, preveslali su 260 kilometara Drave i Dunava - i 200 kilometara od Skradina do Korčule. Sportska su momčad koja nema dobno ograničenje, veslaju i oni od 18 godina, ali i oni od 58.

Uz trening se i kupaju u hladnom Jarunu 

"To je ta čarolija naše ekipe. Gdje nisi samo ti, nego ako dvojica ispred tebe popucaju, pucaš i ti. I tu smo mi dokazali i pokazali sami sebi da smo čvrsti. To je ono što nas drži skupa", kazao je trener Smrček Čonč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se, nisu samo ekipa koja vesla skupa, nego i ona koja se kupa skupa. Hladno Jarunsko jezero dobra im je priprema za sve što ih čeka.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo