izumitelji gosti rtl direkta / Pobjednik Idea Knockouta je - tenk: 'Može ispaljivati projektile, ali i detektirati ispaljene'

'Cilj je potaknuti timski rad jer su za vožnju potrebna dva igrača. Jedan vozi, a drugi upravlja kupolom i puca'

26.9.2019.
22:40
VOYO logo

Za genijalnog Alberta Gajšaka, njegove konzole i mobitele koje kupci sastavljaju sami danas znaju svi - ali prvi put ste ga vjerojatno upoznali ovdje, u Direktu, kada je prije dvije godine pobijedio na BUG-ovu Idea Knockoutu

Lani su nam ovamo došli dečki iz tima Orqa koji su smislili naočale za upravljanje dronom i to toliko dobre da im je suradnju ponudio Pentagon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto to natjecanje u Zagrebu se održalo i danas.

Uređaj za uzgajanje konoplje s umjetnom inteligencijom. Farma kukaca. Aplikacija koja provjerava je li neka fotografija stvarna ili lažna. Superbrzi 3D printer. Aplikacija koja putniku pronalazi smještaj za samo 15 eura na noć - i promiče kulturu spavanja na podu. Pametan videonadzor koji lopova prati iz sobe u sobu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Planiramo prvu tenkovsku igraonicu u Zagrebu"

Image

FOTO Ovo su pobjednici ovogodišnjeg Idea Knockouta

Image

FOTO Ovo su pobjednici ovogodišnjeg Idea Knockouta

To su samo neki od 23 izuma koji su se natjecali za glavnu nagradu:  odlazak na najveći svjetski sajam novih tehnologija u Las Vegasu.

Pobijedio je: robot-tenk. Model tenka može sve što i pravi: voziti, ispaljivati projektile, ali i detektirati ispaljene projektile. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi izumitelji iz tima Iron Bull ili Željezni Bik: Mario Jukić i Ante Medić bili su gosti RTL Direkta.

"To što vidimo je model tenka iz Drugoga svjetskog rata. Posjeduje pištolj koji ispaljuje male plastične projektile. Cilj je potaknuti timski rad jer su za vožnju potrebna dva igrača. Jedan vozi, a drugi upravlja kupolom i puca. Trenutno smo u izradi tri nova modela. Planiramo prvu tenkovsku igraonicu u Zagrebu", kazali su Jukić i Medić u Direktu i dodali: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš se tim sastoji od jako puno stručnjaka. Ovo je prvi put u svijetu da je omogućen gameplay. Sada imamo tenk kojim se moguće igrati", poručuju.

"Uporan rad i trud uvijek se isplate"

Kažu da svi koji se prijave trebaju imati neku dozu hrabrosti i da je bilo jako kvalitetnih ideja. Za predstavljanje u Las Vegasu smatraju da će biti bliže vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Las Vegasu je najvažniji žiri. Bit će jako puno potencijalnih partnera i kupaca, ali i konkurencije. Primarno nas zanima gejming industrija. Uporan rad i trud uz malo znanja i sreće uvijek se na kraju isplate", poručili su na kraju u RTL Direktu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo