maštoviti videoblogeri / Počeli su iz zabave, no zahvaljujući objavi videa na Youtubeu, sada zarađuju pristojan džeparac

Ako imate više od dvadeset godina vjerojatno nikad niste čuli za njih, ali ako poput mene imate klince koji sate provode na You Tubeu, vjerujte da oni itekako dobro znaju tko su Maša, Davor, Igor , Nikša ili Luka. Tinejdžeri koji svojim video uracima osvajaju lajkove svojih vršnjaka a dovoljno osvojenih lajkova You Tube će čak i honorirati

15.7.2015.
22:15
VOYO logo

Maša objavljuje videe na youtubeu i društvenim mrežama, čime si je u ranoj dobi života godina osigurala pristojan džeparac. Savjeti o šminkanju brzo su privukli velik broj klikova, a time i nešto novca.

"Trenutno ja od klikova samih ne živim. Ali pomalo sklapam dogovore s kozmetičkim brendovima i tu se stvarno da jedan finiji džeparac zaraditi", rekla je Maša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki dan stižu obavijesti o broju novih pratitelja. Na svim mrežama zajedno ima preko 15 tisuća obožavatelja. Maša ide ukorak s vremenom pa je osim savjeta o šminkanju počela objavljivati i vlogove.

"Radi se o tome da ja uzmem kameru i snimam svoj život, svaki trenutak nešto zanimljivo što radim, gdje pijem kavu, onda to snimim i sklopim u jedan video i tako nastane još jedan vlog. Fanovi su oduševljeni time i stalno žele još i još", ispričala je Maša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi zaradila ozbiljniji novac, trebala bi po svakom videu imati preko sto tisuća klikova.

A na klikovima radi i jedna muška ekipa. Snimili su već pregršt videa, a onaj o studiranju je najpopularniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo su imali posebene kanale, a sad su odlučili udružiti snage. Luka je zahvaljujući Youtubeu dobio i posao.

"Stavio sam video na Youtube, u kojem je bio moj CV kad se trebalo prijaviti za jedan posao u agenciji, i zahvaljujući njemu sada sam zaposlen u jednoj marketinškoj agenciji", ispričao je Luka Goreta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji u početku i nisu bili sretni online hobijem.

"Otac me podržava koliko toliko, majka baš i ne. Ali sve više i više uviđa koliko je to dobro zapravo, neću loše o svojim roditeljima", dodao je Domagoj Martinko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni ih ne smiju hejtati, ali hejtera na njihovim stranicama ima. Kažu kako ih to ne brine, važno im je samo da se dobro zabave.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo