bolje ikad, nego nikad / Pola stoljeća zakasnine: vratio knjižnici knjigu koju je posudio davne 1967. godine!

Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter

Knjigu posuđenu na prvoj godini fakulteta davne 1967. godine, muškarac iz Minessote odlučio je vratiti knjižnici, uz rukom ispisanu ispriku

23.3.2016.
20:07
Twitter
VOYO logo

Na adresu knjižnice Sveučilišta Dyton u Ohiu (SAD) nedavno je stigao paketić s knjigom posuđenom prije pola stoljeća, a u njoj list papira i rukom ispisana isprika nekadašnjeg studenta tog fakulteta.

"Molim vas, primite moju ispriku zbog dugog zadržavanja knjige 'Povijest križarskih ratova'. Očito sam je posudio kad sam bio prva godina fakulteta i nekako se izgubila tijekom svih ovih godina", napisao je James Phillips iz Minessote. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philips je knjigu posudio davne 1967. i pošteno je vratio čim je na nju naišao u kutiji sa stvarima iz svoje mladosti.  Knjižnica je odlučila oprostiti mu zakasninu koja je iznosila 350 dolara.

"Bilo je zanimljivo vidjeti knjigu koja nema obilježja moderne tehnologije pomoću koje danas bilježimo knjige u knjižnici. Još uvijek je u njoj stara stara kartica, štampana davnih 50-ih godina. To što je učinio vrlo je obrzino. Ne bi svatko odlučio vratiti knjigu nakon toliko godina", kazala je knjižničarka koja je zaprimila neobičnu pošiljku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te 1967. studentima je bilo dozvoljeno posuditi knjigu u knjižnici Sveučilišta Dyton na rok od dva tjedna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike