neviđeno / Policija ovo nije očekivala: Testirali vozača na drogu, a on bio pozitivan - na sve!

Image
Foto: Thinkstock

Policajci su se iznenadili nesvakidašnjom situacijom na provjeri testova na drogu

16.8.2018.
13:39
Thinkstock
VOYO logo

Na sjeveroistočnom dijelu Španjolske policajci su dobili zabrinutu dojavu stanovnika kako nekoliko vidno pijanih ljudi ulazi u automobil, prenosi Euronews. Policajci su izašli na teren kako bi spriječili potencijalne opasnosti na cesti, no kada su zaustavili vozača i testirali ga na droge i alkohol, ostali su iznenađeni. Muškarac kojeg su testirali bio je pozitivan na sve droge koje se provjeravaju na testu: marihuanu, amfetamin, kokain, alkohol...

Prema pisanju tamošnjih medija, vozač je kažnjen s 1.000 eura i 6 kaznenih vozačkih bodova zbog droga i s još 1.000 eura i dodatnih 6 bodova zbog alkohola, nakon čega je nesretni vozač izgubio svih mogućih 12 bodova koji se mogu imati u Španjolskoj. Španjolski policajci naglasili su da iako je vozač bio pozitivan na sve droge na testu ne znači da je bio pod utjecajem istih. Ova razlika česti je predmet brojnih sudskih sporova u Španjolskoj jer nije isto ako je vozač vozio pod utjecajem droga ili su one samo prisutne u organizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga je vozač kažnjem novčanim iznosom i oduzimanjem vozačkih bodova dok bi u nekim drugim zemljama dobio zatvorsku kaznu od dvije do četiri godine, a u nekim zemljama i više, piše Euronews.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo