plaćaju preseljenje stanovnicima / Pomama za preseljenjem na japanski otok: Hrvati poželjni, Srbi ne

Image
Foto: RocketNews24

Japanci su svakom ponudili oko 21.000 kuna za dolazak, oko 6000 kuna za troškove selidbe te mjesečnu naknadu koja za samce iznosi 5000, a za bračne parove 6000 kuna, a obećano je da će one biti isplaćivane pune tri godine

1.6.2015.
22:26
RocketNews24
VOYO logo

Japansko selo Mishima koje se nalazi na otocima Takeshima, Iojima i Kuroshima još je u travnju oglasilo potrebu za novim stanovništvo i spremnost da potencijalnim kandidatima plate pozamašne svote, no sada su postali totalni hit zbog mnogobrojnih ponuda koje pljušte iz cijelog svijeta.

Među njima ima najviše onih iz Brazila, Hrvatske i Srbije, čak 90 posto od ukupnog broja, javlja Japan Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokacija obiluje prekrasnom prirodom, pogledom na more i dva vulkana, no neke je i odbila jer na otocima nema bolnice i teško je naći posao.

Japanci su svakom ponudili oko 21.000 kuna za dolazak, oko 6000 kuna za troškove selidbe te mjesečnu naknadu koja za samce iznosi 5000, a za bračne parove 6000 kuna, a obećano je da će one biti isplaćivane pune tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako japanski mediji navode da je Mishima pobudila zanimanje hrvatskih državljana, iz japanskog veleposlanstva u Zagrebu i hrvatskog MVP-a kažu da nisu dobili nijedno pitanje građana o toj mogućnosti.

Srbima je, pak, onemogućeno preseljenje u Japan jer su Japanci smatrali da razlozi koje su navodili u molbama nisu bili dovoljno dobri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo