poruka u snijegu / Ponovno osvanula montaža 'uvrede u snijegu' na Markovu trgu: dokaz da se mišljenja ne mijenjaju, ali glasovi da?

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Danas je ponovno osvanula montaža fotografije 'snježne poruke' na Markovu trgu, a koja je još 2016. godine pridobila korisnike društvenih mreža

3.2.2018.
21:58
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Na fotografiji se vidi kao da je u snijegu ispisana riječ "ŠUPCI" sa strelicom usmjerenom prema Banskim dvorima, a objavljena je danas u javnoj Facebook grupi "Zakaj volim Zagreb". Inače, autor je Siniša Mareković koji je primijetio da se njegova montaža ponovno vrti po internetu pa je ponovno objavio fotografiju napisavši:

"Vidim da je danas naveliko krenula ova slika po fejsu uz caption "slikano danas na Markovom trgu"... pa reko da vam dam original s koje nije cropan naslov i potpis.
I ne, nije slikano danas. Slikano je u mom fotošopu u siječnju 2016.
"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot / S.Marekovich
Image
Foto: Screenshot / S.Marekovich

IZVOR: (Facebook Screenshot / S.Marekovich)

No, fotografija je relevantna iz brojnih razloga - sudeći prema broju reakcija i lajkova koje je prikupila u vrlo kratkom vremenu, čini se kao da je Facebook postao složna zajednica protiv politike, ali onda postoji pitanje - zašto je onda danas tako kako je? Tim više što su se mnogi složili kako nije bitno kad je fotografija napravljena jer je "još uvijek aktualna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo