Prisjela im Korčula / Popili kavu s mlijekom i šokirali se kada je stigao račun. U lokalu odbrusili: 'Pođite u Dubrovnik...'

Image
Foto: Pixabay, Pixsell

Šok bi se možda lakše podnio uz standardnu čašu vode koja se posluži uz kavu, ali nije je bilo, požalio se ogorčeni gost

9.8.2020.
15:12
Pixabay, Pixsell
VOYO logo

U Facebook grupi ''Dnevna doza prosječnog Dalmatinca'' objavljen je račun. Dvije kave s mlijekom 46 kuna, a nije Dubrovnik. Objava se dijeli i komentira, kao i obično u ljetnoj sezoni kada cijene po lokalima i restoranima plijene pažnju. 

Dalmatinski portal doznaje da je račun izdan u jednom ugostiteljskom objektu u Korčuli. Grad Marka Pola na istoku otoka poznat je kao ne baš jeftina destinacija, no papreni račun za dvije kave ipak je iznenadio gosta iz Hrvatske koji svake godine ljetuje na Korčuli. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dok neki čine sve kako bi od sezone spasili što se spasiti da, nečijoj bahatosti po pitanju dizanja cijena nema kraja pa ćete tako u jednom, za mene, sasvim običnom kafiću u Korčuli za dvije kave s mlijekom izdvojiti 46 kuna. Cijena kao na Stradunu, a lokacija i stupanj elitnosti sasvim običan. Šok bi se možda lakše podnio uz onu standardnu čašu vode koja se posluži uz kavu, ali ovog puta nije je bilo'', požalio se ogorčeni sugovornik i gost lokala. 

Cjenik nije zagledao prije narudžbe, a možda bi bilo bolje da jest. Opreza svakako nikad dosta. Jer ovakve cijene zasigurno su formirane prije svega imajući u vidu stranog, a ne domaćeg gosta. Taj će svakako pokušati pronaći i neko jeftinije mjesto za popiti kavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari Dalmatinskog portala su nazvali lokal koji je izdao račun. Javila se žena na recepciji koja ne vlada baš najbolje hrvatskim. Pokušali su joj objasniti da su gosti šokirani računom za kavu. 

''Pođite u Dubrovnik, tamo ćete je platiti 50 kuna'', kazala im je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo