napušene zvijezde / Posjetili smo amsterdamski coffee shop, omiljenu destinaciju brojnih poznatih faca

Bogata ponuda marihuane i hašiša u jednom amsterdamskom lancu coffee shopova razlog je što tamo često svraćaju brojni celebovi. Riječ je o Green Housu, koji je tijekom godina okupio zavidan broj zvjezdane klijentele

8.6.2015.
19:30
VOYO logo

U jednoj od mnogobrojnih oaza u centru Amsterdama, Green House coffee shopu, kupcima stvarno nije lako odlučiti se između desetaka vrsta marihuane i hašiša.

Sličnu su dilemu prošle i mnoge poznate face kojima su baš Green House omiljeni coffee shopovi. Rolling Stonesi su pokrenuli lavinu i od tada nema tko od poznatih nije tamo pozirao krvavih očiju. Od Snoop Doga, Rihanne i njezina bivšeg Chrisa Browna, preko Mikea Tysona, Lennyja Kravitza, Miley Cyrus, Pink, Bon Jovija, Alicie Keys, pa sve do 'dadilje' Fran Drescher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glumica Susan Sarandon je bila ovdje i to je bilo zabavno. I Harry Potter, kako se on ono zove? Daniel Radcliffe. Nisam očekivao da će on ušetati", kaže menadžer Green Housea, Roderick van Kempen.

Tko god ušeta, bio poznat ili ne, prvo ostane zatečen ponudom. Cijene se po gramu kreću od deset eura naviše, ovisno o vrsti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatno je koliko ovdje ima vrsta kanabisa i svaki je drukčiji. 'Pure kush' miriše na limun, OG ima puno, puno jači miris, a tu je i LA CON, koji je jako blag.

Ljudi koji ovdje rade znaju svaki detalj o tome što prodaju, od procesa uzgoja do toga kakav pojedina vrsta ima sastav, utjecaj, koliko on traje i konačno, kakav okus ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kao da je Amsterdam najliberalnije mjesto na zemlji, ali nije baš tako jer nizozemska vlada ne voli da se zemlja poistovjećuje s pušenjem marihuane. Zakoni su čudni i puni rupa, a najapsurdnije od svega je što prema zakonu coffee shopovi uopće ne smiju nabavljati marihuanu. Vlada se pravi kao da im kutije preko noći pune patuljci.

"Cijeli proces je ilegalan, od uzgoja sjemena do dolaska marihuane na naše police, to je ilegalno. Ali onog trenutka kad je stiglo na police, postaje legalno. Kao da je pala s neba! Suludo, ali takva su pravila izmislili", objašnjava menadžer Roderick van Kempen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je posljednjih godina postalo restriktivnije. Više ne možeš otvoriti coffee shop, već samo preuzeti postojeći, a njihov se broj u posljednjih nekoliko godina s četristotinjak smanjio na tek nešto više od sto. No, turisti ne osjećaju što se sve u Nizozemskoj događa iza kulisa. Njima boravak u Amsterdamu uglavnom prolazi u magli dima.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo