STRUČNJAK IZ SRBIJE / Postao viralni hit zbog koronavirusa: 'To je najmanji virus u povijesti, postoji samo na Facebooku'

Image
Foto: Twitter

Prema njegovim riječima to što se zatvaraju granice potpuna je besmislica

27.2.2020.
13:10
Twitter
VOYO logo

Panika u svijetu zbog koronavirusa prelazi granice, čega su stručnjaci svjesni, no jedan iz Srbije otišao je korak dalje kako bi ukazao na nepotrebnu histeriju. Načelnik pulmologije i alergologije prof. dr. Branimir Nestorović postao je pravi viralni hit objašnjenjima koja je ponudio o "opasnom virusu".

"Ne mogu vjerovati da se narod koji je preživio sankcije, granatiranje i svakojako maltretiranje uplašio najmanjeg virusa u povijesti. Taj virus postoji samo na Facebooku", započeo je srbijanski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se malo ozbiljnije osvrnuo na koronavirus.

"Sve skupa je potpuno besmisleno. Da nemamo test, ne bismo znali da je epidemija. Ne znam koliko ste svjesni toga da smo u tijeku epidemije gripe, koja je završila, imali izuzetno teške slučajve. Imamo djevojčicu koja je ostala paralizirana poslije gripe, mišići su joj bili uništeni skroz. Imali smo ekstra teške upale pluća... To nikome nije bilo interesantno i sad odjednom neki koronavirus", započeo je Nesterović pa nastavio još jednom u nešto šaljivijem tonu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno apeliram na ljude da ne vjeruju neprovjerenim informacijama. Ljudi, epidemija u Kini je pri kraju, počela 7. prosinca. Virus je sve slabiji i slabiji, a i općenito je slab. Inače žene imaju blage oblike ovog virusa, štiti ih estrogen. Prema tome, vi slobodno idite u šoping u Italiju, čujem da će biti popusti jer nitko neće ići tamo. Šalim se, ali zaista sam bio zatečen kad je počela sva ta priča... Koronavirus je najslabiji, kada se uporedi sa SARS-om i MERS-om."

Prema njegovim riječima to što se zatvaraju granice i što zrakoplovi ne lete na sve destinacije je potpuna besmislica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuski ministar zdravstva je rekao jednu fenomenalnu rečenicu: "Virusi ne pokazuju putovnice i ne zastaju na granicama, virusi se šire." Kao Boga vas molim, živite svoj život. Svi ćemo dočekati travanj, a već u travnju će izaći sunčeve UV zrake, imat ćete puno vitamina D u organizmu, koji će pomoći imuniteti i virus će uginuti", kazao je dr. Nestorović i zaključno istaknuo da neće nositi masku "jer je nije nikad ni nosio, ali da će nastaviti prati ruke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo