stihovi bili istiniti / Potvrđen zanimljiv mit o Hitleru: iz zdravstvenog kartona vidljivo da je imao jedan testis

Image
Foto: biography.com

Dugo se nagađalo o tome da je Hitler imao samo jedan testis, a kružile su priče da je drugi izgubio u bitci na Somi u Prvom svjetskom ratu

19.12.2015.
18:53
biography.com
VOYO logo

Iz zdravstvenog kartona Adolfa Hitlera vidljivo je da je imao samo jedan testis, pišu u subotu njemačke novine, što pokazuje da u konačnici ipak ima istine u popularnoj britanskoj rugalici, nastaloj na početku 2. svjetskog rata, koja kaže da nacistički vođa "ima samo jedno jaje".

Dugo se nagađalo o tome da je Hitler imao samo jedan testis, a kružile su priče da je drugi izgubio u bitci na Somi u Prvom svjetskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No iz zdravstvenog kartona iz vremena kad je Hitler završio u zatvoru nakon neuspjelog puča u muenchenskoj pivnici 1923. vidi se da je patio od "kriptorhizma s desne strane", što je termin za stanje u kojem testis nije spušten u mošnju, pišu mediji.

Godinama se mislilo da liječničke bilješke ne postoje, ali su se pojavile na dražbi 2010. i odmah su ih zaplijenile vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskusni liječnik odmah je prepoznao o čemu je riječ!", prenosi najprodavaniji njemački dnevni list Bild izjavu povjesničara Petera Fleischmanna, koji je proučavao Hitlerov zdravstveni karton.

Fleischmann nije bio dostupan za komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo