Korak prema naprijed / Povijest na kanadskoj javnoj televiziji: vijesti prvi put vodila novinarka s hidžabom

Image
Foto: Twitter

'Koliko god sam znala koliko je ovo bitno, nisam očekivala reakcije koje su stigle. Moj mobitel nije prestao zvoniti od prošlog tjedna'

28.11.2016.
9:47
Twitter
VOYO logo

Ginella Massa 29-godišnja je novinarka koja je prvi put vodila vijesti iz Toronta u Kanadi prošlog tjedna za CityNews.

Stvorila je pravu pomutnju nakon emisije kad je tweetala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I time završavamo! Večeras nije bilo važno samo za mene. Mislim da žena s hidžabom nikad nije vodila vijesti u Kanadi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Massa je izjavila kako joj je bilo jasno kako prelazak u vođenje emisije znači korak više u njenoj karijeri, ali da joj je "došlo u glavu" tek kada je njen urednik istaknuo veće značenje u cijeloj priči.

"Nisam razumjela koliko je ovo važno sve dok moj urednik nije rekao: 'Hej, super odrađen posao! Je li to bio prvi put za Kanadu? Žena s hidžabom?' na što sam mu odgovorila da je tako i onda sam to objavila na Tweeteru", kazala je voditeljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko god sam znala koliko je ovo bitno, nisam očekivala reakcije koje su stigle. Moj mobitel nije prestao zvoniti od prošlog tjedna."

Massu su globalno pohvalili za voditeljsku poziciju, ali je dobila i puno negativnih komentara, pogotovo putem Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarala sam s puno novinarki u Americi koje rade iza scena i rekle su mi kakve sve izazove moraju svladavati kako bi uopće pomislile na poziciju voditelja", ispričala je Massa.

"Rekle su mi da zbog se zbog hidžaba to nikad neće ostvariti. To me zbilja čini tužnom jer ih sputavaju zbog tuđih ideja o tome što javnost može ili ne može podnijeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu za Muslims Today, Massa je otkrila kako je oduvijek htjela
biti reporterka.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo